Gemeente Weert

14-03-2002

Nieuwe wervende brochure over Weert

De nieuwe gemeenteraadsleden ontvangen vanavond, tijdens de eerste raadsvergadering van de nieuwe raad, de eerste exemplaren van de nieuwe wervende brochure over Weert. Deze brochure, met als titel "Warm welkom in Weert", geeft een sfeerbeeld van Weert, waarbij ligging, historie, wonen, werken en bedrijvigheid, winkelen, recreatie, onderwijs, cultuur en centrumfunctie centraal staan. Met de nieuwe brochure wil het gemeentebestuur een bijdrage leveren aan de positieve beeldvorming over Weert.
Nieuwe inwoners, mensen die zich oriënteren op Weert, bedrijven en (buitenlandse) bezoekers van het stadhuis zijn de belangrijkste doelgroepen voor deze nieuwe uitgave.

De brochure vervangt de vorige folder "Weert, mooi in Midden-Limburg" die in 1993 is gemaakt en verouderd was.
"Warm welkom in Weert" is gedrukt in een oplage van 10.000 exemplaren. Omdat de uitgave ook wordt gebruikt voor buitenlandse bezoekers zijn er ook vertalingen in Engels, Duits en Frans in opgenomen. De brochure is gemaakt in opdracht van de gemeente Weert door èfká uitgevers uit Weert. De teksten zijn van de hand van Maikel Deben, de vele foto's zijn gemaakt door Bas Quaedvlieg.