Ingezonden persbericht


QUANTUM BENADRUKT TIJDENS CEBIT 2002

TECHNOLOGISCH LEIDER DATA-OPSLAG

Uitnodiging voor perslunch op donderdag 14 maart om 11.30 uur in Quantum-paviljoen
Locatie: Hannover beursterrein, Hal 1 (dak), stand 1606, blok 54

Hannover (Duitsland), 20 februari 2002 -- Quantum is leverancier van producten en diensten voor databeveiliging en netwerkdata-opslag. Tijdens CeBIT 2002 zullen de DLT-divisie en NAS-divisie onderstaande technologieën en producten op het gebied van opslagoplossingen tonen.

Quantum's NAS-divisie (Snap Server)
De Network Attached Storage Division van Quantum is fabrikant van de Snap Server, die inmiddels is uitgegroeid tot de standaard voor werkgroepen: wereldwijd zijn er meer dan 80.000 Snap Servers geleverd, waarmee Quantum marktleider is op het gebied van
NAS-werkgroepsystemen.

Hardware oplossingen

- De
NAS-divisie toont tijdens CeBIT voor het eerste de Snap Server 1100. Deze opvolger van de Snap Server 1000 biedt zeventig procent meer opslagcapaciteit.

- De Snap Server
2200, het grotere desktopmodel met een opslagcapaciteit tot 160GB (RAID 0 of 1)

- De Snap Server
12000 (hot swappable 12 drives, 960GB opslagcapaciteit en RAID 5, 1 en 0)

- De Snap Server
4100 (4 drives, een opslagcapaciteit tot 480GB en RAID 5, 1 en 0).

Software oplossingen

- 'SnapExtension
Software' (S2S); software voor server-to-server synchronisatie. Deze software maakt het mogelijk om de inhoud van een Snap Server te synchroniseren met die van een of meerdere andere Snap Servers. Gebruikers van Snap Servers met SnapExtension software kunnen ook gemakkelijk hun gegevens terugvinden na een systeemcrash.


- DiskXtender
Appliance Edition Software (DX AE) is een makkelijke oplossing voor het beheer van de toenemende opslageisen. DX AE stelt gebruikers in staat om netwerkgegevens te consolideren en te centraliseren, waardoor een virtuele opslagplaats van vijf Snap Servers een extra terabyte aan opslagcapaciteit aan het netwerk toevoegt.


- EmailXtender
Archive Software (EX/A), een gemakkelijk te gebruiken emailbeheer- en archiveeroplossing. Emails en aangehechte documenten kunnen op een Snap Server worden opgeslagen, zodat er ruimte (en middelen) beschikbaar komt op de overbelaste mail servers en lokale schijven van eindgebruikers.

Quantum's DLT-divisie
Momenteel zijn er meer dan 1,65 miljoen DLTtape-drives en meer dan 68 miljoen DLTtape-cartridges in gebruik en er zijn al enkele tienduizenden Super DLT-drives geleverd. Daarmee is de DLTtape-technologie de de facto standaard voor back-up en archivering van essentiële bedrijfsdata.

De Super DLT320, die deze zomer beschikbaar komt, belooft de best presterende half-inch tape technologie van dit moment te worden. De opslagcapaciteit is 160GB op een cartridge bij een overdrachtsnelheid van 16MB per seconde. De SDLT320 zal voor het eerst tijdens CeBIT worden getoond.

Perslunch
Voor persvertegenwoordigers organiseert Quantum een perslunch op donderdag 14 maart om 11.30 uur op haar stand. Daarnaast bestaat steeds de mogelijkheid om een gesprek te hebben met Quantum-management van de verschillende divisies. Zij zijn daartoe beschikbaar van woensdag 13 maart tot en met vrijdag 15 maart.

Geef uw interesse door middels onderstaand antwoordformulier en stuur het aan marije@l-dj.nl, of per fax 00 31 (20) 638 84 17. Telefonisch zijn wij bereikbaar op 00 31 (20) 421 05 65.

Vriendelijke groeten,
Lubbers & De Jong B.V.

Marije Verdouw

Datum: donderdag 14 maart 2002
Tijdstip: 11.30 uur
Locatie: CeBIT
beursterrein Hannover, Hal 1, stand 1606, blok 54

O Ja, wij komen naar de perslunch met ______ personen.
O Nee, wij zijn verhinderd, maar wij willen graag een persoonlijk gesprek met de NAS-divisie
O Nee, wij zijn verhinderd, maar wij willen graag een persoonlijk gesprek met de DLT-divisie
O Nee, wij zijn verhinderd, maar wij willen graag de persmap ontvangen.

Publicatie:
Naam:
Adres:
Postcode:
Land:
Email:
Telefoon:
Fax: