Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 13 maart 2002

Tijdens raadsvergadering op 12 maart
AFSCHEID RAADSLEDEN GELDROPSE GEMEENTERAAD

Dinsdag 12 maart vond de laatste raadsvergadering plaats in de oude bezetting. Tijdens deze vergadering namen de heer H. Verouden, de heer B. Cornelissen, de heer D. Klaassen, de heer A. v.d. Broek en mevrouw K. van Kemenade-Pieterse afscheid van de Geldropse gemeenteraad. De nieuwe gemeenteraad zal worden geïnstalleerd tijdens de raadsvergadering op donderdag 14 maart aanstaande. Deze raadsvergadering vindt plaats in de raadzaal aan de Hofstraat 4 en begint om 20.00 uur.

De heer H. Verouden is ruim 21 jaar lid geweest van de gemeenteraad van Geldrop: vanaf 1973 tot heden, met onderbreking in de periode van 1974-1978 en van 1986-1990. Op 9 januari 1973 werd de heer Verouden geïnstalleerd als lid van de politieke partij C.O.R. (Cultuur, Onderwijs, Recreatie). Vanaf 1978 is de heer Verouden gemeenteraadslid geweest voor de VVD. Naast zijn raadslidmaatschap is hij drie raadsperiodes fractievoorzitter geweest van deze partij. De heer Verouden is bovendien in de jaren 1994-1998 wethouder geweest. Tijdens zijn wethouderschap had hij onder andere Sociale Zaken en de uitvoering Wet voorziening gehandicapten in zijn portefeuille.

De heer B. Cornelissen werd op 30 maart 2000 geïnstalleerd als raadslid van de éénmansfractie D'66. Hij kwam tussentijds in de gemeenteraad als opvolger van mevrouw S. v.d. Heijden. De heer Cornelissen had zitting in de commissies Algemeen Bestuurlijke Zaken (A.B.Z.), Financiën, Economische, Milieu en Sociale Zaken (F.E.M.S.) en Hofdael.

De heer A. v.d. Broek kwam in 2001 tussentijds in de raad als opvolger van de overleden mevrouw Janssen-Van Ditzhuijsen. In de raadsvergadering van 20 juni 2001 is hij als raadslid voor Geldrops Belang geïnstalleerd. Hij werd lid van de commissie Welzijn, Onderwijs en Sport (W.O.S.), waarin hij in de periode mei 1999-april 2000 al eerder zitting had als burger/niet-raadslid.

De heer D. Klaassen kan gekenmerkt worden als vaste (tussentijdse) invaller van de fractie DGG. Nadat hij al twee keer eerder afscheid had genomen als gemeenteraadslid, is hij in de raadsperiode 1998-2002 wederom tussentijds in de raad gekomen als opvolger van de heer B. van Asperdt. Als opvolger van hem nam de heer Klaassen zitting in de commissie Financiën, Economische, Milieu en Sociale Zaken (F.E.M.S.). De heer Klaassen heeft vanaf 1 november 2001 deel uitgemaakt van de gemeenteraad.

Mevrouw Van Kemenade-Pieterse kwam in de raadsperiode 1994-1998 tussentijds in de gemeenteraad als opvolger van de heer Th. Stijntjes. Sinds 1996 maakt zij deel uit van de CDA-fractie en van de commissies Ruimtelijke Ordening en Milieu en Volkshuisvesting, Verkeer en Openbare Werken. Vanaf 1998 had ze zitting in de commissie Ruimtelijke Ontwikkeling, Openbare Werken en Volkshuisvesting (R.O.V.). In dat jaar werd mevrouw Van Kemenade-Pieterse fractievoorzitter van haar partij en kwam zij als zodanig in de commissie Algemeen Bestuurlijke Zaken (A.B.Z.).