Gemeente Brielle


Benoeming wethouders op 14 maart

13-03-2002

Benoeming wethouders op 14 maart.

In de raadsvergadering van 14 maart zullen de VVD en de PvdA voorstellen om de heren A. Mans en W. Kruikemeier te benoemen tot wethouder.
Een en ander is het resultaat van overleg dat op 12 maart werd afgerond.Gelet op de uitslag van de verkiezingen is de VVD-lijsttrekker enkele dagen geleden begonnen met het voeren van gesprekken met de lijsttrekkers van de politieke partijen in de gemeenteraad.
Daarbij is een aantal onderwerpen aan de orde geweest. Gesproken is onder meer over het invoeren van het dualisme, ook in relatie tot het benoemen van voorzitters van commissies.
Voorts is gevraagd of de partijen willen participeren in het college en of ze actief willen deelnemen aan de totstandkoming van het collegeprogramma.
Op basis van de gevoerde gesprekken is besloten om vooruitlopend op het vormgeven van het collegeprogramma al over te gaan tot het samenstellen van het college.
Enerzijds doet dit recht aan de doelstelling van het duale stelsel om een heldere scheiding tussen college en raad aan te brengen. Door het college eerst te kiezen en vervolgens een programma op te stellen, dat in de raad aan de orde komt, wordt deze heldere lijn verder voortgezet.
Ook is er, naar aanleiding van de resultaten van de gevoerde gesprekken, de verwachting dat op basis van de verkiezingsprogramma's een collegeprogramma kan worden opgesteld, dat op steun van een ruime meerderheid in de raad mag rekenen.