Gemeente Hoogezand-Sappemeer

persberichten


Nieuw asfalt en belijning op rotonde Kerkstraat

De rotonde Kerkstraat-Troelstralaan wordt beter berijdbaar en verkeersveiliger door het aanbrengen van een nieuwe asfaltdeklaag met daarop nieuwe belijning. Bovendien vindt er nog een aanpassing plaats van de toeleidende rijstroken zodat het autoverkeer de rotonde meer als een rotonde zal ervaren, waardoor de gereden snelheid omlaag gaat.

Tijdens de uitvoering van deze werkzaamheden, op maandag 18 maart, is gedeeltelijke stremming van de Kerkstraat nodig. Door de werkzaamheden op maandagmorgen uit te voeren zal de overlast zo gering mogelijk zijn en is volledige stremming maar gedurende een korte tijd noodzakelijk.

Voorgeschiedenis

De tijdelijke rotonde is, na het uitvallen van de verkeersregelinstallatie, in december 2001 aangelegd om de verkeersveiligheid op deze kruising te verbeteren. Omdat het een tijdelijke voorziening is die ten minste voor een periode van 2 jaren goed moet kunnen functioneren, is de uitvoering zo sober mogelijk gehouden.

De belijning is echter onder slechte omstandigheden aangebracht wat er al snel toe leidde dat hier bijna niets meer van te zien is. Door het intensieve gebruik en het afslaande verkeer laat de kwaliteit van het wegdek duidelijk te wensen over. Reparatiewerkzaamheden, die tot nu toe worden uitgevoerd met koud asfalt, hebben slechts tijdelijk effect.

Door het ontbreken van met name de haaientanden is de voorrangssituatie voor de weggebruiker die de rotonde nadert onvoldoende duidelijk. Ondanks het feit dat er voorrangsborden staan wordt er soms geen voorrang verleend, wat al een aantal aanrijdingen tot gevolg heeft gehad. Op het huidige wegdek is het opnieuw aanbrengen van belijning niet mogelijk.