Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-03-2002 Persberichten district Heuvelrug, 09.10 uur

Politie lost 27 zaken graffity op

VEENENDAAL Met de aanhouding van twee 14-jarige en een 15-jarige jongen uit Veenendaal werden na verhoor door de politie 27 aangiften van graffity in Veenendaal-west opgelost.

De politie betrapte eind vorig jaar het trio op heterdaad toen zij de muren van het station in Veenendaal-west besmeurden. Na verhoor werd door de verdachten een bekennende verklaring afgelegd. Zij verklaarden graffity te hebben aangebracht op muren, tunnelwanden, lantaarnpalen, glasbak en schakelkasten. De aangevers melden een totale schade van 4.470,- Euro.

De politie bemiddelde in de schade en deze week is het totale schadebedrag door de verdachten overgemaakt naar de politie. Deze zal ervoor zorgdragen dat de gedupeerde aangevers het geld zo spoedig mogelijk ontvangen. De drie jongens zullen daarnaast ook een alternatieve HALT-straf ontvangen.

Oproep getuigen: gewapende overval

RHENEN De politie is op zoek naar getuigen in verband met de gewapende overval die op dinsdagmiddag 12 maart plaatsvond op het postkantoor aan de Frederik van de Paltshof.

Mensen die de bewuste middag voor of na 14.30 uur een motor in de omgeving van Rhenen hebben gezien met daarop twee mannen, worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Veenendaal via tel. 0900-8844.