Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-03-2002 Persberichten district Binnensticht, 09.15 uur

Poncho doet lastig

ZEIST- Woensdagmorgen raakte een 56-jarige vrouw uit Zeist gewond omdat haar poncho niet mee wilde werken.

De vrouw reed op haar fiets naar haar werk en droeg een wijde poncho tegen de regen. Bij haar werk bleef ze echter met haar poncho achter de slagboom haken en kwam ten val. De politie werd gewaarschuwd en ze werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd in verband met heupletsel.

Verkeersongeval

ACHTERVELD- Woensdagmorgen 13 maart raakte een 9-jarig jongetje uit Achterveld lichtgewond door een aanrijding met een auto.

Het jongetje stond op de stoep van de Jan van Arkelweg, ter hoogte van de Rentinkstraat. Hij stak, tussen de geparkeerde autos door, de straat over en werd aangereden door een 36-jarige man uit Barneveld. Door een huisarts en personeel van de ambulance werd hij onderzocht, maar hij bleek slechts een pijnlijk been te hebben. Door de lage snelheid van de automobilist kwamen alle betrokkenen met de schrik vrij.

Verkeerscontrole

BILTHOVEN- In het kader van de campagne Doe nuchter, rij alcoholvrij heeft de politie woensdagavond een verkeerscontrole gehouden. Van 21.00 uur tot 22.00 uur werden blaastesten afgenomen bij 29 automobilisten op de Soestdijkseweg ter hoogte van de Vuurscheweg. Geen van hen had teveel gedronken.

Woninginbreker aangehouden

DE BILT- In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie een 39-jarige man uit Bilthoven aangehouden nadat hij had gepoogd bij een woning in te breken.

Omstreeks 04.15 uur kreeg de politie de melding van een bewoner aan de Looijdijk dat er een man bij de achterdeur van hun woning stond. Politiemensen kwamen ter plaatse en zagen de man inmiddels over De Akker lopen. Na een korte achtervolging kon de man op de hoek van de Van Limburg Stirumweg aangehouden worden. Bij de fouillering trof de politie inbrekersgereedschap aan. Hij is ingesloten voor verhoor.