Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-03-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.45 uur

Straatroof

UTRECHT Woensdag 13 maart werd en vrouw op de Oudwijkerdwarsstraat met geweld beroofd van haar tas.

Omstreeks 20.00 uur liep een 52-jarige vrouw uit Utrecht over de Oudwijkerdwarstraat. Ter hoogte van de brug bij de Reigerstraat werd de vrouw aangesproken door een onbekende man. De man vroeg haar om geld. De vrouw ging niet in op de vraag en wilde doorlopen.

Plotseling werd de man agressief en sloeg de vrouw een aantal malen in haar gezicht. De vrouw begon te gillen waardoor een 51-jarige getuige haar te hulp kwam. De getuige probeerde te voorkomen dat de man de tas van de vrouw zou meenemen. Ook de getuige kreeg een aantal klappen op haar gezicht.

De verdachte staakte zijn poging en rende naar een gereedstaande scooter en reed weg. Beide vrouwen moesten voor onderzoek naar het ziekenhuis. Later op de avond konden zij naar huis. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Tolsteeg, tel.: 0900 88 44.

Aanrijding lestel

UTRECHT Op de Korte Nieuwstraat vond woensdag 13 maart een aanrijding tussen een automobilist en een fietsster plaats waarbij de fietsster gewond raakte.

Een 59-jarige man uit Utrecht reed met zijn auto over de Korte Nieuwstraat in de richting van de Trans. Omstreeks 13.10 uur wilde de man linksaf de Trans in rijden. Hierbij reed de man vermoedelijk met zijn linker wielen over het trottoir.

Op dat moment reed een vrouw uit Utrecht (leeftijd onbekend) met haar fiets over het trottoir aan de linkerzijde van de Trans. Op kruising Trans /Korte Nieuwstraat ontstond een aanrijding waarbij de vrouw letsel opliep aan haar benen en buik. Het slachtoffer werd overgebracht naar het Diaconessenziekenhuis.

Aanhouding na achtervolging

UTRECHT Woensdagmiddag 13 maart ontstond op de Adriaen van Ostadelaan een achtervolging waarbij twee personen werden aangehouden.

Rond 16.15 uur surveilleerde de politie over de Adriaen van Ostadelaan in de richting van het stadion. Vanuit de richting van de Abstederdijk reed een personenauto met drie inzittenden rechtsaf in de richting van de Adriaen van Ostadelaan. De agenten passeerden deze auto en wilde hun weg vervolgen. De bestuurder van de auto ging vlak achter de surveillance auto rijden.

De agenten besloten de bestuurder te controleren en gaven een stopteken. De bestuurder zette zijn voertuig op de Adriaen van Ostadelaan stil. De agenten stapten uit en liepen naar het voertuig. Vlak bij het voertuig gaf de bestuurder gas en reed een aantal meters door. De agenten liepen wederom naar het voertuig. Eén agent ging voor het voortuig staan. De tweede wilde de bestuurder aanspreken. Op dat moment gaf de bestuurder wederom gas en reed weg. De agent voor de auto kon ter nauwer nood wegspringen.

De agenten zetten de achtervolging in. Op de IBB-laan ter hoogte van de fietstunnel bij de Neptunusstraat stopten de verdachten en vluchtten de auto uit. Na een korte achtervolging kon de politie twee 17-jarige jongens uit Utrecht aanhouden. De derde verdachte wist uit handen van de politie te blijven. De jongens konden geen verklaring geven voor hun gedrag.

Verkeerscontrole

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag op de Balijelaan een verkeerscontrole uitgevoerd.

Tussen13.00 en 14.30 uur werden in totaal 19 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van de autogordel, het niet hebben van een geldig keuringsbewijs, rijden zonder rijbewijs en het opgeven van een valse naam.