Gemeente Putten

Milieuadvies confronteert Puttenaren (14-03-2002)
---

Putten, 14 maart 2002

Milieuadvies confronteert Puttenaren

Begin maart is via een persbericht bekend gemaakt dat inwoners van Putten zich kunnen aanmelden voor het energieproject "Milieuadvies op maat". Dit is een project van de gemeente in samenwerking met Milieubedrijf 2000+. Vijftig huiseigenaren in Putten hebben de kans om gratis hun energie- en waterverbruik eens onder de loep te nemen. De familie Friso, bekend in Putten, kreeg als eerste de mogelijkheid om gebruik te maken van een adviesgesprek met adviseurs van Milieubedrijf 2000+. Meneer Friso was zeer tevreden over het gespek. Hij vond het erg nuttig en aan te raden voor anderen.

Het allereerste milieuadviesgesprek in de gemeente Putten is goed verlopen. De familie Friso zit met haar energieverbruik rond het gemiddelde van Nederland. Een aantal maatregelen, zoals dubbel glas, was al in de woning uitgevoerd, maar tijdens het gesprek kwamen er ook dingen aan de orde waar je normaal niet aan denkt. Het is bijvoorbeeld verstandig om gordijnen niet voor de verwarming te laten hangen.

Meneer Friso is zeer te spreken over het milieuadvies: "Het was een erg leuk gesprek. Het zet je aan het denken en confronteert je met het gemak waarmee je met energie omgaat. Het knopje omzetten is een automatisme geworden en je denkt niet meer na wat de achtergrond is. Er wordt vaak slecht omgesprongen met natuur, milieu en landschap. Ik vind dat mensen weer bewustzijn en waardering moeten opbrengen voor hun omgeving, zodat we samen iets kunnen doen aan de problemen die er zijn."

Die stap van milieubewustzijn naar gedragsverandering speelt een grote rol in dit project. Doordat het milieuadvies helemaal is toegespitst op de specifieke omstandigheden van het huis en de wensen en mogelijkheden van de bewoners, is het een erg nuttig instrument, vindt de heer Friso. Zelf is hij zeker van plan om verschillende van de tips van het advies over te nemen. "Ik sta er 100% achter dat dit gebeurt en ik raad het zeer aan aan anderen!"

Inwoners van Putten die het voorbeeld van de familie Friso willen volgen en ook gebruik willen maken van dit aanbod van de gemeente en Milieubedrijf 2000+, kunnen contact opnemen met Milieubedrijf 2000+, telefoon 0317-418833, www.milieubedrijf2000+.nl.

Gemeentevoorlichting

telefoon 0341-359666