Volker Wessels Stevin NV

Rotterdam, donderdag 14 maart 2002

Koninklijke Volker Wessels Stevin nv neemt
meerderheidsbelang in KPN Netwerk Bouw

Koninklijke KPN N.V. en Koninklijke Volker Wessels Stevin nv zijn tot overeenstemming gekomen over de meerderheidsdeelname (55%) van Volker Wessels Stevin in KPN Netwerk Bouw. De activiteiten van KPN Netwerk Bouw zullen worden voortgezet onder de naam Volker Wessels Netwerk Bouw. Verwacht wordt dat per 1 januari 2005 een volledige overname volgt door Volker Wessels Stevin. Bij de onderneming zijn 1650 medewerkers in dienst.

De verkoop van KPN Netwerk Bouw past in de eerder door KPN bekendgemaakte strategie om zich te concentreren op de kernactiviteiten. KPN Netwerk Bouw heeft vestigingen op locaties in 10 steden. Het bedrijf ontwerpt, bouwt en beheert telecommunicatiestructuren voor het vaste net. Vorig jaar werd een omzet gerealiseerd van ¤ 566 miljoen. Hiermee is de onderneming marktleider in Nederland.

Het al eerder aangekondigde voornemen voor een meerderheidsdeelname door Volker Wessels Stevin heeft meer tijd gevraagd dan toen verwacht in verband met de scherpe teruggang van investeringen in de telecomsector. Ook KPN Netwerk Bouw is hierdoor getroffen, waardoor een ingrijpende reorganisatie en aanpassing van het personeelsbestand noodzakelijk werd. Inmiddels heeft KPN voorafgaande aan het moment van deelname door Volker Wessels Stevin het personeelsbestand gereduceerd tot een omvang die past bij de actuele marktsituatie van 2002.

De meerderheidsdeelname in KPN Netwerk Bouw past in het streven van Volker Wessels Stevin om haar activiteiten in de dienstverlening voor de telecominfrastructuur uit te breiden. Verwerving van een meerderheidsbelang in deze onderneming, met verwachte bedrijfsopbrengsten van ¤ 320 miljoen in 2002, past in de strategie om de activiteiten uit te breiden naar engineering en onderhoud.


Noot voor de redactie (