Ingezonden persbericht


Amsterdam, 14-03-2002

Al meer dan 175.000 bezoekers voor Van Gogh & Gauguin

De tentoonstelling Van Gogh & Gauguin in het Amsterdamse Van Gogh Museum heeft sinds de opening op 9 februari 2002 al meer dan 175.000 bezoekers getrokken.

Om iedereen de kans te geven de expositie te bezoeken, is het museum dagelijks geopend van 9 tot 21 uur (behalve op maandag en donderdag tot 18 uur). De avonden bieden op dit ogenblik het meest rustige moment om de expositie te bekijken.

De internationale belangstelling voor Van Gogh & Gauguin is groot. Dit neemt niet weg dat er in de voorverkoop voor het Nederlandse publiek voldoende mogelijkheden zijn om een ticket te kopen. Toegangskaarten (blokuursysteem) kunnen in Nederland worden gekocht bij het Amsterdams Uit Buro via de speciale Van Gogh & Gauguin Uitlijn, tel. 0900 0194 (10 eurocpm), de AUB Ticketshop op het Leidseplein 26 te Amsterdam, de VVV kantoren in Amsterdam, de 108 landelijke VVV Ticketpoints, Tracks Multitronics op het Schiphol Plaza of via www.uitlijn.nl. Dagelijks is er een beperkt aantal toegangskaarten beschikbaar aan de museumkassa.

De expositie is in Europa uitsluitend te zien in het Van Gogh Museum te Amsterdam tot en met 2 juni aanstaande.

Inhoud tentoonstelling
Van Gogh & Gauguin onderzoekt de persoonlijke en artistieke ontwikkeling van beide kunstenaars en richt zich in het bijzonder op de werken die tijdens hun korte samenwerking in Arles gedurende de laatste twee maanden van 1888 tot stand zijn gekomen. Topwerken van beide meesters zijn vanuit de hele wereld bijeengebracht. Ze vertellen het verhaal van twee kunstenaars van wie de intensieve en dramatische relatie te boek staat als een van de meest legendarische binnen de geschiedenis van de moderne kunst.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Voorlichting van het Van Gogh Museum: +31 (0)20 570 52 91 of mailen naar pressoffice@vangoghmuseum.nl. Algemene informatie over Van Gogh & Gauguin en de interactieve 'experience' vindt u op www.vangoghgauguin.com.