Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Testtools van Mercury Interactive ondersteunen BEA WebLogic Server 7.0

Utrecht, maart 2002 - Mercury Interactive heeft nieuwe versies beschikbaar van de testtools LoadRunner en ActiveTune en de Topaz-oplossingen voor Application Performance Management. Deze versies zijn geoptimaliseerd voor BEA WebLogic Server 7.0, de nieuwste versie van de applicatieserver voor professionele e-business systemen van BEA Systems.

De geautomatiseerde testtools van Mercury Interactive zorgen er voor dat applicaties op basis van WebLogic al vanaf de start van de ontwikkelingsfase voortdurend worden geoptimaliseerd. Ook nadat een applicatie in de praktijk in gebruik is genomen, kunnen de prestaties tot op de werkplekken continu worden getest en beheerd. Dat leidt tot korte implementatietijden van nieuw ontwikkelde software en maximale beschikbaarheid van het gehele systeem, veelal zonder extra investeringen in de ICT-infrastructuur.

Met LoadRunner kunnen het gedrag en de prestaties van systemen worden voorspeld bij uiteenlopende gebruikersaantallen. LoadRunner simuleert daarbij echte gebruikers, die in scripts vastgelegde transacties verrichten. LoadRunner geeft inzicht in reponsetijden, netwerkvertragingen en de prestaties van zowel de server als de applicatie over de diverse 'tiers' van het systeem heen. De gegevens ondersteunen de beheerder bij het opsporen van eventuele bottle-necks en het optimaliseren van de applicaties voor de betrokken ICT-infrastructuur.

ActiveTune is een dienstverlening - via internet of als consultancydienst 'aan huis' - waarmee de prestaties van 'live'-systemen wordt geoptimaliseerd. De optimalisatie strekt zich uit over alle 'tiers' van applicaties en systemen, waarbij de infrastructuur, applicaties en beveiligingscomponenten tot in detail op elkaar worden afgestemd. Zonder investeringen in hard- en software kunnen zo de betrouwbaarheid, capaciteit en prestaties van bestaande systemen toch aanzienlijk worden verbeterd.

De testscripts van LoadRunner worden door de Topaz-applicaties gebruikt om de prestaties van applicaties in 'real-time' zichtbaar te maken en automatisch waarschuwingen en alarmeringen te genereren als parameters ingestelde waarden overschrijden. Topaz is de enige oplossing die de actuele ervaringen van eindgebruikers wat betreft prestaties en transactiesnelheden '24x7' registreert. Door de prestatie-parameters met elkaar te correleren, spoort Topaz in het geval van problemen autonoom de 'root cause' daarvan op - ook als die buiten de 'firewall' ligt. Daardoor kan direct de juiste expert worden geïnformeerd en worden onnodige alarmeringen voorkomen.

Mercury Interactive
Mercury Interactive is sinds 1989 internationaal leverancier van oplossingen voor het continu en geautomatiseerd volgen, testen en analyseren van de prestaties van webapplicaties en bedrijfs-informatiesystemen. De automatische testsoftware en de ondersteunende diensten van het bedrijf helpen bedrijven bij het realiseren en onderhouden van kwalitatief hoogwaardige applicaties. Over de hele wereld zetten gebruikers de oplossingen van Mercury Interactive in om de kosten van apparatuur en de operationele kosten te minimaliseren om zo hun concurrentie-positie significant te verbeteren. Mercury Interactive heeft ruim 10.000 gebruikers, waaronder ontwikkelaars en gebruikers van B2B en B2C e-business systemen, Internet Service Providers (ISP's) en Application Service Providers (ASP's). Uit cijfers van het internationale markt-onderzoeksbureau IDC blijkt dat Mercury Interactive met een aandeel van 45% veruit marktleider is op het gebied van geautomatiseerde testtools. Onlangs werd Mercury Interactive onderscheiden met de Amerikaanse Webstar Service Award voor zijn uitstekende online klantenservice.
Mercury Interactive heeft het hoofdkantoor in Sunnyvale (Californië) en vestigingen in meer dan 20 landen. De aandelen van het bedrijf staan onder de naam MERQ genoteerd aan de Nasdaq National Market. Meer informatie over Mercury Interactive is te vinden op www.mercuryinteractive.nl.



Ingezonden persbericht