Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 14-03-2002
1e persbericht 14 maart 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Fietsendief
Op het 18 Septemberplein is woensdag om 18.25 uur een 27-jarige zwerver aangehouden. De man reed op een damesfiets en bij controle bleek dat het slot van de fiets opengebroken was. De fiets bleek afgelopen maandag in de binnenstad gestolen te zijn. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Dronken automobilist rijdt tegen voorganger Een 24-jarige automobilist uit Oirschot is woensdag om 22.30 uur op de Broekakkerseweg aangehouden nadat hij met zijn auto tegen de achterzijde van een auto was gereden. Deze laatste auto, waarin een 22-jarige Eindhovense vrouw achter het stuur zat, stond voor de spoorwegovergang te wachten. Er was geen schade maar de man uit Oirschot had gedronken. De uitslag van de ademanalyse was ruim 0,9 promille.Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man slaat politieman
In een flatgebouw aan de Bokrijkstraat is woensdag om 22.45 uur een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie was naar de flat gegaan omdat de 31-jarige man volgens een melding geluidsoverlast veroorzaakte. In een gesprek met hem begon hij de politiemensen te beledigen en toen de politiemensen na het gesprek weg wilden gaan sloeg hij een van hen tegen de borst. De man had gedronken. Hij is aangehouden en de cel ingegaan.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Boschdijk is donderdag om 0.25 uur een 34-jarige man uit Best aangehouden. De man had gedronken en reed in een auto. Hij blies ruim
1 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man na verkeersovertredingen aangehouden Op de Eisenhowerlaan is donderdag om 4.15 uur een 32-jarige automobilist uit Amersfoort aangehouden. De politie van Helmond zag de man op de Kasteel Traverse in Helmond rijden. Hij reed met hoge snelheid van af en toe 160 km/u richting Eindhoven. Als de politiemensen de auto probeerden te passeren ging de auto naar links om dat passeren te voorkomen. Een stopteken werd genegeerd. Bij de Wolvendijk negeerde de bestuurder een wegafzetting en reed de busbaan op. Hij reed zich tenslotte vast en de bestuurder bleek gedronken te hebben. Hij blies 1 promille. De man is voor onderzoek ingesloten en zijn rijbewijs is ingenomen.

Eindhoven: Man bedreigt vrouw
Op de Corellistraat is woensdag om 19.20 uur een 44-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had zijn 41-jarige vrouw bedreigd. Deze was op bezoek bij haar vriendin. De man kwam daar aan de deur en werd binnengelaten. In de woning bedreigde hij zowel zijn vrouw als de vriendin woordelijk met de dood. De man is ingesloten.

Helmond: Vrouw met vals paspoort aangehouden
In een uitzendbureau op de Markt is woensdag om 14.15 uur een 27-jarige vrouw uit Zaïre aangehouden. De vrouw legitimeerde zich bij het uitzendbureau met een paspoort dat niet van haar was. Zij is illegaal in Nederland. De vrouw is overgedragen aan het Bureau Vreemdelingen.

Helmond: Woninginbraken


- Woensdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur is ingebroken in een woning aan de Sperwerstraat. De achterdeur is opengebroken. Uit de woning verdwenen een gouden horloge, een gouden ketting, een gouden armband en geld, 25,=.


- In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een woning aan de Egelantier. Ook hier werd de achterdeur opengebroken. De bewoners missen 150,=.

Son: Autogordelcontrole
Op de Gentiaanlaan is donderdag tussen 8.30 en 9.30 uur een autogordelcontrole gehouden. Zeven bestuurders die de gordel niet droegen kregen een bon.

Geldrop: Automobilist tegen boom
Een 22-jarige Eindhovenaar is donderdag om 2.55 uur met zijn auto tegen een boom gereden. Het ongeluk gebeurde op de Urkhovenseweg. Hij raakte hierbij gewond. Een politiepatrouille had de man met zijn auto over de Nieuwendijk in Geldrop zien rijden. De bestuurder zag de politieauto en verhoogde zijn snelheid. Met meer dan 100 km/u reed de man over de Eindhovenseweg en ging rechtsaf Hulst op. Toen de achtervolgende politiemensen de Hulsterbrug over reden zagen ze de auto niet meer, omdat de bestuurder waarschijnlijk de lichten had gedoofd. Even verderop, ter hoogte van de Zeggenweg was de bestuurder met zijn voertuig tegen een boom gereden. Hij is met een hersenschudding en een hoofdwond in het St. Annaziekenhuis opgenomen. Daar is ook een bloedproef genomen.

Geldrop: Woninginbraak
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een woning aan de Deelenstraat. De achterdeur werd opengebroken en uit de woning zijn een bankpas en geld, ongeveer 350,=, gestolen.

Nuenen: Fietsendief gepakt
Op de Europalaan is woensdag om 21.20 uur een 22-jarige man uit Gerwen aangehouden. De man werd op heterdaad betrapt bij de diefstal van fiets. Hij pakte de fiets op de Sportlaan, hing hem aan de schouder en liep ermee weg. De man is ingesloten.

Valkenswaard: Boete voor rijden onder invloed
Op de Boekweitbeemd is donderdag om 1.40 uur een 21-jarige automobilist uit Best betrapt op het rijden onder invloed. De man blies ruim 0,65 promille. Hij kreeg een boete van 190,=. Bij controle bleek dat er nog enkele boetes openstonden voor de man. De man betaalde deze boetes, 365,86.

Veldhoven: Fietser gewond bij aanrijding
Bij een aanrijding tussen een auto en een fiets, woensdag om 20.25 uur op de kruising Middelberg De Dom, is een 15-jarige fietser uit Veldhoven gewond geraakt. Hij reed over de Middelberg en kreeg geen voorrang van een 28-jarige Veldhovense automobilist die vanuit De Dom de kruising opreed. De fietser is met klachten over pijnlijke ribben en hoofd in het MMC in Veldhoven opgenomen.