Ingezonden persbericht

Samenwerking MAXDATA en BDCC

Efficiënte verkoop Built-To-Order-systemen

Amsterdam, 14 maart 2002 - MAXDATA, toonaangevend leverancier van computerhardware, heeft een contract gesloten met BDCC, distributeur van pc' s, randapparatuur, componenten en netwerkproducten. BDCC gaat servers, pc's, notebooks en Belinea-monitoren van MAXDATA distribueren aan haar uitgebreide Nederlandse klantenportfolio.

"Op basis van het contract met MAXDATA kunnen we onze klanten snel op maat gemaakte, kwalitatief hoogwaardige producten leveren", zegt Wiep Radsma, Commercieel Manager van BDCC. "Door de flexibiliteit en de uitgebreide service- en garantievoorwaarden van MAXDATA kunnen we onze klanten de meest uiteenlopende specificaties bieden tegen een concurrerend prijsniveau."

"Op basis van deze overeenkomst kunnen klanten van BDCC eenvoudiger MAXDATA-producten bestellen", zegt Emile Schmeits, Marketing Manager van MAXDATA. "Klanten kunnen onze producten - ook systemen die volgens het Built-To-Order-principe zijn samengesteld - direct bestellen bij BDCC. Ze krijgen dezelfde service, kwaliteit en snelle levertijd waarvan klanten profiteren die rechtstreeks bij MAXDATA bestellen. Door deze overeenkomst verbreden we ons klantportfolio en vergroten we onze afzetmarkt, waardoor we sneller kunnen groeien in de Nederlandse markt."

Built-To-Order (BTO)
MAXDATA levert aan iedere klant binnen vijf werkdagen volledig op maat gemaakte pc's en notebooks, vooropgesteld dat alle componenten op voorraad zijn. Servers kunnen binnen tien dagen volledig op maat gemaakt worden geleverd. Doordat de klant een optimaal geconfigureerd systeem krijgt, wordt de total cost of ownership geminimaliseerd. Daarnaast stijgt de winstmarge van partners, omdat er nagenoeg geen voorraad gehouden hoeft te worden en direct van prijsverlagingen geprofiteerd kan worden. Het BTO-concept geldt voor notebooks, pc's en servers.

MAXDATA
MAXDATA heeft zich sedert haar oprichting in 1987 ontwikkeld tot een vooraanstaande leverancier van hardware. Het bedrijf richt zich op het bieden van complete hardwareoplossingen aan bedrijven. MAXDATA produceert Belinea-monitoren, MAXDATA-pc's, -notebooks en -servers, en verkoopt deze uitsluitend via resellers en distributeurs.MAXDATA behaalde in 2000 een omzet van bijna 1 miljard euro en is genoteerd aan de Neue Markt in Frankfurt. Het bedrijf heeft naast het hoofdkantoor in Duitsland vestigingen in België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. De producten van MAXDATA zijn beschikbaar in ruim 30 landen in Europa. Meer informatie is te vinden op www.maxdata.com.

BDCC
BDCC is sinds september 1994 aanwezig op de distributiemarkt en sindsdien uitgegroeid tot een toonaangevende distributeur van pc's, componenten en niche producten. Voor alle producten en klanten geldt dat een snelle uitlevering van producten van zeer groot belang is. Daarnaast zorgt BDCC steeds voor een goede prijsstelling. BDCC levert producten van o.a. Chaintech, Canon, Sharp, Canopus, Zoom, Unex, Axis, Freecom, Fuji, Onstream, Starview, MGE, Gainward en Actiontec.