AutoRai

14-3-2002

Porsche-voorzitter Wiedeking opnieuw onderscheiden voor leiderschap

Voor de derde keer heeft de Duitse Heinz Goldmann Foundation (HGF) voor Internationale Communicatie Dr. Wendelin Wiedeking, bestuursvoorzitter van Porsche AG, onderscheiden.

Deze keer ontving hij de prijs voor leiderschap in turbulente tijden. Stemmen voor deze verkiezing worden uitgebracht door 45 bestuursvoorzitters van Duitse ondernemingen. Hen werd gevraagd welke manager naar hun mening in het afgelopen jaar het overtuigendst, door goed leiderschap en innovatieve methoden, de winstgevendheid van de onderneming in economisch onzekere tijden heeft doen stijgen.

Wiedeking, die de onderscheiding vrijdag jl. op een HGF-congres in Wiesbaden ontving, is vooralsnog de enige topmanager, die deze eer drie maal op rij te beurt viel. In de laudatio verwoordde Heinz Goldmann het als volgt: Porsche is onder de leiding van Wiedeking niet alleen de meest winstgevende autoproducent geworden, maar kan tevens bogen op een van de sterkste ondernemingsimagos ter wereld. De duidelijke focus op kerncompetentie en een lange termijn-groeistrategie zijn zowel de basis voor het actuele suces van Porsche als de reden dat Porsche in de turbulente tijden na 11 september op koers kon blijven.