Gerechtshof Amsterdam



Verdachte - besmet met HIV-virus - vrijgesproken van orale seks met minderjarig meisje; poging doodslag daardoor ook niet bewezen.
Bron: Gerechtshof Amsterdam

Datum actualiteit: 14-03-2002

Persbericht

bij arrest gerechtshof te Amsterdam van 11 maart 2002 (LJN: AE 0080)

De verdachte werd verweten:

-ten aanzien van het onder 1. ten laste gelegde- primair te hebben gehandeld in strijd met het bepaalde in art.246 Sr (dulden van ontuchtige handelingen die bestonden uit wat kort kan worden samengevat 'orale seks'), en subsidiair ontuchtige handelingen met een kind -ten aanzien van het onder 2. ten laste gelegde- primair poging doodslag, en
subsidiair poging tot (zware) mishandeling, gelet op het feit dat de verdachte met het HIV-virus besmet was.

Het hof heeft niet wettig en overtuigend bewezen geacht dat de verdachte het onder 1. primair en subsidiair ten laste gelegde heeft begaan. Daarom is het hof aan het onder 2. ten laste gelegde niet toegekomen en moest het hof, nu verdachte voor het onder 1. ten laste gelegde werd vrijgesproken, ook voor het onder 2 ten laste gelegde vrijspreken.

De rechtbank te Utrecht had beide feiten primair bewezen verklaard en een straf opgelegd van vier jaren gevangenisstraf. De officier van justitie had in eerste aanleg na een aanvankelijke eis van zes jaren + ter beschikkingstelling en een - vervolgens na tussenvonnis - uitgebracht PBC-rapport, tien jaren gevangenisstraf zonder tbs gevorderd.

De advocaat-generaal had ter terechtzitting voor het hof zeven jaren gevangenisstraf gevorderd.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AE0080
(Zie het originele bericht)