Ingezonden persbericht

i2 supply chain-oplossingen bieden Infineon concrete toegevoegde waarde

Bedrijfsbrede implementatie ondersteunt alle bedrijfsprocessen van demand forecasting en masterplanning tot en met capaciteitsplanning

Zaltbommel, 14 maart 2002 - i2 Technologies, Inc., leverancier van dynamische value chain management-oplossingen, heeft verschillende oplossingen geleverd voor de integratie van de supply chain-processen bij Infineon. Deze leverancier van integrated circuits voor geavanceerde communicatiesystemen zet i2 Supply Chain Planner, i2 Demand Planner, i2 Factory Planner en i2 Scenario Analyser in als onderdeel van de i2 Supply Chain Management Suite binnen haar vijf businessgroepen. De implementatie is uitgevoerd door een projectteam dat bestond uit medewerkers van Infineon, i2 Technologies, Siemens Business Services en KPMG. Daarbij werd gebruikgemaakt van de Business Release Methodology van i2. Deze garandeert succesvolle implementatie door grootschalige IT- en procesimplementaties op te splitsen in kleine afgebakende stappen.

De doelstelling van Infineon was om de end-to-end supply chain-processen te integreren om de winstgevendheid, concurrentiepositie en klantenservice te verbeteren. Het bedrijf wil door de inrichting van uniforme processen voor alle businessgroepen de transparantie van informatie verbeteren en zo een basis bieden voor de ondersteuning van de besluitvorming. Met een betere efficiency, een verhoging van de snelheid en accuratesse van de forecasting wil Infineon de doorlooptijd van de planning verbeteren.

Met de i2-oplossingen heeft Infineon de lopende forecast-cycli (demand- en capaciteitsplanning) voor het gehele bedrijf teruggebracht van een kwartaal tot een maand. Ook zijn er terugkoppelingsprocessen van de capaciteitsplanning naar de marketing- en demand-planning geïntroduceerd. Daarnaast wordt nu de masterplanning wekelijks gemaakt in plaats van maandelijks. Naar verwachting zullen de uitleverprestaties aanzienlijk worden verbeterd door de toegenomen transparantie en snelheid, waardoor de accuratesse in het planningsproces toeneemt.

"i2 biedt onze organisatie een effectief platform voor de ondersteuning van ons eigen innovatieve en op de toekomstgerichte supply chain management", zegt Michael Schmelmer, Vice-President IT Logistics Supply Chain Management van Infineon Technologies.

De geïntegreerde i2-oplossing vervangt uiteenlopende voorgaande tools. De capaciteitsplanning op basis van het Corporate Model van de SCM-software van i2 wordt bedrijfsbreed uitgevoerd. De demand-planning wordt in alle relevante businessgroepen uitgevoerd met i2 Demand Planner. Het divisiemodel voor de masterplanning wordt in alle productielijnen gebruikt. Tevens wordt het Facility Model - voor start- en afrondingslijsten - in de oplossingensuite bij de belangrijkste front-end-productielocaties geïmplementeerd.

"De i2 SCM-implementatie bij Infineon is uniek door het allesomvattende karakter. Het is een duidelijk voorbeeld van Dynamic Value Chain Management", zegt Adi Stahuber, Vice-President Central Europe van i2. "De snelgroeiende en zeer veranderlijke industriële omgeving vereiste een oplossing waarmee Infineon snel tegemoet kan komen aan de vraag uit de markt. We zijn zeer betrokken bij het succes van onze klanten en kijken uit naar de continue verbeteringen die Infineon in haar bedrijfsprocessen aanbrengt."

Infineon
Infineon Technologies AG is gevestigd in München (Duitsland) en levert halfgeleider- en systeemoplossingen voor applicaties voor vaste- en draadloze-communicatieoplossingen, alsook beveiligings- en smartcard-oplossingen voor automotive en industriële toepassingen en computergeheugen-producten. Het bedrijf is wereldwijd actief met locaties in onder andere de VS, Singapore en Japan, en realiseerde in het fiscale jaar 2001 een omzet van 5,67 miljard euro. Infineon heeft ruim 33.800 medewerkers. Het bedrijf is genoteerd aan de DAX van de Frankfurt Stock Exchange en aan de New York Stock Exchange.