Ingezonden persbericht


Teamware integreert BTexact-technologie

in Web Community en Personalisation Software

Teamware verkoopt voortaan Teamware Pl@za Knowledge Browser"

en biedt webgebruikers artificiële intelligentie-technologie

Maarssen, 14 maart 2002 - Teamware Group, een filiaal van Fujitsu, maakte vandaag bekend dat het de geprezen intelligente agenttechnologie van BTexact Technologies, de geavanceerde communicatietechnologietak van BT, zal integreren in z n Teamware Pl@za®-software voor web design, content management en community building.

De agenttechnologie, een licentie van BTexact, biedt Teamware Pl@za bijkomende intelligente functies inzake informatiebeheer waarbij relevante informatie snel wordt gelokaliseerd, opgehaald en gepresenteerd aan webgebruikers. Het helpt ook het teveel aan informatie onder controle te houden en biedt de gebruikers de mogelijkheid websurfers met gemeenschappelijke interesses te vinden via one-to-one networking. Deze samenstelling ­van webcommunities is een goede zaak voor gebruikers van bedrijfsintranetten en online commerciële en sociale gemeenschappen.

De diensten van dit nieuwe pakket Teamware Pl@za Knowledge Browser, dat in de lente 2002 beschikbaar is, bestaan onder meer uit­:


· Gepersonaliseerde elektronische krant: een e-krant aangepast aan de wensen en behoeften van de gebruiker

· Expertisebepaling: het uitbouwen van community-netwerken via de opsporing van mensen met gemeenschappelijke interesses

· Samenvatting van documenten: het verkorten van materiaal tot de gewenste lengte via artificiële intelligentie-technieken (beschikbaar later deze lente)

· Verwijzing: automatische levering op het juiste moment van informatie aan de gebruiker na waarneming van zijn activiteit bijvoorbeeld binnen MS Word

· Profielbeheer persoonlijke interesses: een uniek onderliggend profiel met gebruikersinteresses dat deze diensten ondersteunt
Deze overeenkomst is het resultaat van een drie jaar lange samenwerking tussen de twee bedrijven, die verder blijven samenwerken om marktpotentieel te detecteren voor het aanbod van Teamware Pl@za-diensten via de kanalen van BT.

Rauno Toivonen, CEO van Teamware Group, geeft volgend commentaar: Met behulp van BT s technologie kunnen wij de werkdruk van de gebruikers minimaliseren via de levering van geschikte en nuttige informatie, aangepast aan hun eigen interesses en verzameld uit tal van heterogene informatiebronnen binnen het bedrijf.

Dit partnership met BT zal ons helpen onze positie op de webcommunity-markt te verstevigen en unieke mogelijkheden bieden om ons product verder te ontwikkelen zodat we nog beter kunnen inspelen op de behoeften en wensen van onze klanten , voegt hij er nog aan toe.

Volgens een rapport van Gartner zal tegen 2005 meer dan 50 procent van de bedrijven community-functies beschouwen als integraal deel van de klantenservicestrategie. Tegen die tijd zal het analyseren van community-inhoud op zoek naar klantenbehoeften een standaard gebruik geworden zijn op tweederde van de commerciële websites.

Stewart Davies, CEO van BTexact Technologies, zei­: De Intelligent Agents ontwikkeld door BTexact bieden krachtige diensten aangepast aan de behoeften van ieder individu. Zij kunnen de ervaringen met bedrijfsintranetten verder verbeteren en hulp bieden bij de aanmaak van e-communities binnen en tussen bedrijven. Dit akkoord vormt een ideaal voorbeeld van hoe het verlenen van een licentie op de toonaangevende technologie van BTexact bedrijven als Teamware kan helpen zich te differentiëren op de markt.

Over BTexact Technologies
BTexact Technologies, de geavanceerde onderzoeks- en technologietak van BT, biedt expertise en ervaring inzake communicatietechnologie en e-business en wordt geruggensteund door een team van meer dan 3000 technologen in een van s werelds grootste R&D-centra. Dit zenuwcentrum van technische knowhow voor de BT Group vestigde een record aan wereldwijde primeurs en aan succesvolle implementaties van grote en kleine projecten. Het creëerde ook een portfolio met het intellectuele eigendom van zowat 14.000 patenten gebaseerd op bijna 2000 uitvindingen. BTexact is ook verantwoordelijk voor bedrijfsincubator Brightstar. BTexact Technologies biedt ook diensten aan bedrijven buiten de BT Group. De hoofdzetel bevindt zich in Adastral Park, aan de ene zijde van de Cambridge-2-Ipswich Hi Tech Corridor en BTexact is stichtend lid van het Cambridge Network. BTexact creëert overal ter wereld werkgelegenheid en heeft onder meer locaties in Groot-Brittannië en Azië, West-Europa en Noord-Amerika. De werknemers van BTexact zijn vaak toonaangevend op wereldniveau in hun specialisatie en werken actief mee aan de ontwikkeling van standaarden en nieuwe technologieën in sectoren als multimedia, IP en gegevensnetwerken, mobiele communicatie, netwerkontwerp en beheer en bedrijfstoepassingen. Voor meer informatie over BTexact Technologies, surf naar www.btexact.com

Teamware Pl@za, gebaseerd op Java, is een nieuwe generatie internettoepassing voor innovatieve en veeleisende netwerken van associaties, verenigingen, organisaties, bedrijven en non-profit instellingen. Pl@za biedt, naast een standaard internetservice, oplossingen die zijn toegesneden op de specifieke eisen van een organisatie.

Teamware Group ontwikkelt, commercialiseert en levert software en diensten die bestemd zijn om menselijke netwerkverbanden te vergemakkelijken en interactieve intranet-, extranet- en internet-oplossingen te creëren. Met bijna 20 jaar ervaring in product- en technologieontwikkeling legt Teamware zich vandaag vooral toe op webgemeenschappen. Teamware oefent zijn activiteiten uit via Teamware Interactives in Europa en de USA alsook via zijn wereldwijde partnernetwerk.

Meer informatie over Teamware vindt u op onze website www.teamware.com



Ingezonden persbericht