Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 14-03-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, S. van Bruinessen, 06-53224343

In district Zuid deden zich geen bijzonderheden voor.

Aanhouding voor oplichting
LELYSTAD De politie hield woensdagavond een 27-jarige vrouw uit Lelystad aan op verdenking van oplichting. Bij de politie waren meldingen binnengekomen dat een vrouw bij mensen aanbelde en geld vroeg. De vrouw was al eerder gewaarschuwd, maar gisteren kreeg de politie weer een melding. De vrouw is op de Maasstraat aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar is zij voor nader verhoor in verzekering gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Openbaar dronkenschap
URK Na een melding woensdagnacht dat een verwarde man bij het gesloten Urkse politiebureau stond, ging de politie ter plaatse. Daar troffen de agenten een 40-jarige Urker aan waarvan zij vermoedden dat hij alcohol gedronken had. Hij is voor openbaar dronkenschap aangehouden en geboeid overgebracht naar het politiebureau in Emmeloord. Na verhoor is hij met een boete heengezonden.

SWIFTERBANT Een 29-jarige man uit Dronten is woensdagnacht aangehouden voor openbaar dronkenschap. Na een melding ging de politie naar de Koningshof. Daar troffen de agenten een 29-jarige man aan die overlast op straat veroorzaakte door onder andere schreeuwen. Hij verklaarde nog te wonen bij zijn ex, maar zij verklaarde anders. Na waarschuwingen van de politie, bleef de man zich luidruchtig gedragen. Toen de politie de man wilde aanhouden, verzette hij zich. Ook op weg naar het politiebureau bleef de verdachte zich verzetten. Hij is ter ontnuchtering ingesloten op het politiebureau. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Mishandeling
EMMELOORD De politie hield woensdagavond een 35-jarige man uit Emmeloord op De Deel aan voor mishandeling. Eerder op de avond had de politie een melding gekregen van een gewonde man bij een horecagelegenheid op Onder de Toren. Ter plaatse troffen de agenten een gewonde 41-jarige man uit Emmeloord aan. Vermoedelijk is hij door de voor hem bekende 35-jarige in het gezicht geslagen. Volgens de 41-jarige was de aanleiding hiervoor niet duidelijk. Hij is met gezichtsletsel per GGD-ambulance naar het ziekenhuis gebracht en mocht na behandeling naar huis. De politie hield de 35-jarige verdachte later aan. Deze is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanhouding voor drugsgebruik
LELYSTAD Woensdagmiddag hield de politie drie Lelystedelingen (33, 43 en 59 jaar) aan voor het bezitten van hard drugs/ophouden zonder redelijk doel. Agenten werden naar de Steile Bank gestuurd wegens overlast door drugsgebruikers. Ter plaatse troffen de agenten drie mannen aan. De 59-jarige is aangehouden, omdat hij hard drugs bij zich had (drugs zijn in beslag genomen). De andere twee zijn aangehouden voor het ophouden zonder doel. De verdachten zijn voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau. Daar bleek dat de 33-jarige verdachte vastzat voor een ander delict en niet terugkeerd was van zijn verlof. Deze is dan ook in verzekering gesteld. De andere twee zijn met proces-verbaal heengezonden.