Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-03-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.00 uur

Poging diefstal politiemotorhelm

WOERDEN Op woensdag 13 maart werd een man aangehouden omdat hij poogde een helm van een politiemotorrijder te stelen.

Rond 21.00 uur nuttigde een politiemotorrijder op het Plantsoen een welverdiend broodje. Hij had zijn motor geparkeerd en zijn helm daarbij neergelegd. Hij werd er door een omstander op gewezen dat een man zijn helm had gepakt en er daarmee vandoor ging. Na een korte sprint kon de politieman de verdachte, een 34-jarige man uit Delft, aanhouden en zijn helm veilig stellen. De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht.

De verdachte ontkende de helm te hebben willen stelen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Gaslek

MAARSSEN Op woensdag 13 maart werd bij werkzaamheden een gasleiding beschadigd.

Rond 16.20 uur was personeel van een hoveniersbedrijf aan het werk op de Dr. Ariënslaan. Daarbij werd bij graafwerkzaamheden een gasleiding geraakt, waardoor een gaslek ontstond. De brandweer en politie gingen ter plaatse en een gedeelte van het trottoir werd afgezet. Door personeel van de REMU werd de leiding gerepareerd.

Gestolen benzinezegels

BREUKELEN In de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 maart is een man aangehouden die spaarkaarten met benzinezegels wilde verzilveren.

Rond 04.30 uur wilde een man bij een benzinestation aan de A2 bij Breukelen twee spaarkaarten met benzinezegels inleveren. De volle kaarten hadden een gezamenlijke waarde van 25,-. De medewerker van het benzinestation zag echter dat de zegels van diefstal afkomstig waren en waarschuwde de politie. Die hield de verdachte, een 21-jarige man uit Utrecht, aan. De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht en is daar ingesloten. Hij zal in de loop van donderdag worden gehoord.