Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 14-03-2002
Persberichten district Maastricht (HP 12.40 uur) Donderdag 14 maart 2002

Geleen/Beek, snelheidscontroles:
In Geleen hebben op 13 maart 2002 tussen 15.00 en 19.00 uur op verschillende plaatsen snelheidscontroles plaatsgevonden. De plaatsen waar gecontroleerd werd betroffen de Oranjelaan, de Spaubeeklaan en de Vouersweg. In het totaal werd de snelheid gemeten van 2048 motorvoertuigen waarvan 122 bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km per uur. Alle bestuurders krijgen het proces-verbaal thuisgestuurd.

Geleen, winkeldievegge:
Een 24 jarige inwoonster van Geleen is woensdagmiddag 13 maart 2002 door de politie aangehouden na het plegen van een winkeldiefstal in een grootwinkelbedrijf gevestigd aan de Markt te Geleen. In het winkelbedrijf verwijderde de winkeldievegge van een lippenstift de beveiligingscode en stopte daarna de lippenstift weg in een tas. Na een drankje in het bedrijfsrestaurant verliet de dievegge de winkel maar werd aan de uigang door beveiligingspersoneel ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie heeft aan het politiebureau tegen de inwoonster van Geleen proces-verbaal opgemaakt. Omdat zij in februari 2002 ook al aangehouden werd wegens het plegen van een winkeldiefstal zal zij zich in het kader van snelrecht bij de Officier van Justitie moeten verantwoorden. Na verhoor kon zij huiswaarts. De lippenstift is inmiddels teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Sittard, woninginbraken:
In een woning aan de Einsteinstraat te Sittard heeft vermoedelijk in de nacht van dinsdag op woensdag een inbraak plaatsgevonden. De inbreker verschafte zich de toegang tot de woning door een achterdeur open te breken. De woning werd gedeeltelijk doorzocht waarbij een geldbedrag van 200 euro, een gouden dasspeld en enkele cd`s zijn weggenomen. De Bewoner heeft van de inbraak bij de politie aangifte gedaan.

Ook in een woning aan de Engelenkampstraat te Sittard werd woensdag 13 maart 2002 ingebroken. De bewoner die voor een korte tijd zijn woning had verlaten bemerkte bij zijn thuiskomst omstreeks 13.00 uur dat met grof geweld de voordeur van zijn woning werd ingetrapt. De woning werd geheel doorzocht waarbij een videocamera, sieraden en horloges werden ontvreemd. De gedupeerde heeft van de inbraak bij de politie aangifte gedaan. De politie stelt een verder onderzoek in.

Schinnen, diefstal uit woning:
Een 87 jarige inwoonster van Schinnen heeft woensdagmiddag 13 maart 2002 bij de politie aangifte gedaan van een diefstal die afgelopen maandag uit haar woning plaatsvond.
De inwoonster van Schinnen werd maandagmiddag omstreeks 13.30 uur voor haar woning aangesproken door een jongeman in de leeftijd tussen 16 en 18 jaar oud. Deze vroeg of hij even gebruik mocht maken van het toilet in de woning van de vrouw. De vrouw had daar geen bezwaar tegen en liet de jongeman toe tot haar woning. In de avonduren kwam de vrouw tot de ontdekking dat vanaf de badkamer in haar woning een gouden armband met een waarde van ruim 1300 euro ontvreemd was. De vrouw heeft van de diefstal aangifte gedaan.