Gemeente Deventer

Herinrichtingswerkzaamheden Grote en Kleine Overstraat

Het vervangen van het riool in het eerste deel van de Grote Overstraat is bijna klaar. Inmiddels is aannemer Ribberink begonnen met het opbreken van de bestrating in het tweede deel van de Grote Overstraat, vanaf de Treurnietsgang richting Brink. In week 12 begint de aannemer met het opbreken van de bestrating en het vervangen van de riolering in de Kleine Overstraat (tussen Treurnietsgang en Lange Bisschopstraat). Aan het eind van diezelfde week wordt het asfalt in de Treurnietsgang
aangebracht.

Op dit moment is Essent aan het begin van de Grote Overstraat nog bezig met een gassanering. Daarna brengt de aannemer de puinfundering en vervolgens de nieuwe bestrating aan. Ribberink is ook begonnen met het grondwerk in het tweede deel van de Grote Overstraat richting Brink. Hier hoeft het riool niet vervangen te worden, zodat het werk hier minder tijd in beslag neemt. Een andere ploeg van Ribberink begint maandag met het vervangen van het riool in de Kleine Overstraat, tussen Kapsalon Matthew's en de Lange Bisschopstraat. Het is de bedoeling de Treurnietsgang eind volgende week van asfalt te voorzien.

Afrondende werkzaamheden

Ook worden de nieuwe stoepen, prullenbakken en openbare verlichting zo spoedig mogelijk na de herstratingswerkzaamheden geplaatst. In de Treurnietsgang volgen nog andere werkzaamheden zoals het afstrooien van het asfalt met parelgrind en het aanleggen van de plantvakken.

Huisvuil

Tijdens de werkzaamheden is de Grote en een deel van de Kleine Overstraat voor de auto's van Circulus en Sallcon niet bereikbaar. Wij verzoeken u daarom uw stadsemmers en ander huisvuil buiten de werkgrens neer te zetten.

Overlast/bereikbaarheid

Het opbreken van een oude en het aanleggen van een nieuwe straat brengen ongemakken met zich mee. Wij kunnen niet anders dan hiervoor uw begrip vragen. De uitvoerder van het werk, aannemersbedrijf Ribberink, doet er alles aan de panden voor bewoners en winkelend publiek bereikbaar te houden.