PERSBERICHT - 14 MAART 2002

Uitnodiging literaire persreis naar Picardie

Omdat het jaar 2002 een belangrijk jaar is voor een aantal bekende franse literaire schrijvers, wil het Comité Régional de Tourisme van Picardië vertegenwoordigers van de media graag uitnodigen voor de volgende literaire persreis: "La Picardie Littéraire"

Van maandag 17 tot vrijdag 21 juni 2002 komen verschillende gebieden van de regio Picardië aan bod, allen hebben iets te maken met de grote franse literaire schrijvers, afkomstig uit de regio Picardië:

Amiens, bezoek aan "la Maison de Jules Verne" en de Hortillonnages.
De Baai van de Somme met Saint Valéry en Le Crotoy, een uniek landschap en een paradijs voor vogels. Vele artiesten en schrijvers waren hierdoor geïnspireerd. Colette en Victor Hugo verbleven hier meerdere malen en Jules Verne kocht zelfs een huis in Le Crotoy. Bij Ault de krijtrotsen en de keistranden. Ook hier is Victor Hugo te traceren in 1837.
Chantilly, bezoek aan het kasteel, de meren: Chateaubriand. Ermenonville, bezoek aan het dorp, de bossen en het kasteel. Hier bracht Jean Jacques Rousseau zijn laatste dagen door voordat hij hier stierf.
Villers-Cotterêts: Alexandre Dumas is hier geboren en heeft het grootste gedeelte van zijn jeugd hier doorgebracht. Château-Thierry: geboorteplaats van Jean de la Fontaine. Hier vlakbij in Epine aux Bois, is een galerie waar de 244 tableaux van Willy Aractingi hangen. Hij was de illustrator van de Fabels. Laon: bezoek aan de stad waarvan Victor Hugo zei: "Tout est beau à Laon, les églises, les maisons, les environs, tout." Marcel Proust.

Graag ontvangen wij uw aanmelding vóór 15 april retour per fax of per e-mail.

Maison de la France
Lisanne de Jonge

ANTWOORDFORMULIER

Persreis

La Picardie Littéraire

O Ja, ik wil graag deelnemen aan de persreis van 17 t/m 21 juni 2002 in Picardië.

O Helaas, ik kan niet deelnemen.

Naam:

Namens:

Adres:

Postcode / Plaats:

Tel direct:

Mobiel:

Fax direct:

E-mail:

Spreekt u Frans? Ja Nee

Bent u vegetariër? Ja Nee

Dit formulier graag uiterlijk 26 april 2002 retourneren per fax aan Maison de la France t.a.v. Lisanne de Jonge:

Fax 020-620 33 39

Indien u nog vragen heeft, ben ik bereikbaar op telefoonnummer:

020-5353018