Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 14 maart 2002


Onder invloed rijden Noordwijkerhout (D1)
De politie hield op donderdag 14 maart rond 01.20 uur op de Maandagsewetering een 50-jarige automobiliste uit Noordwijkerhout aan. De bestuurster had teveel gedronken en reed in een auto waarvan de verzekering en de APK was verlopen. Een ademanalyse aan het bureau kwam uit op 605 ug/l. Dik boven de limiet van 220 Ug/l. Het rijbewijs van de vrouw is door de politie ingevorderd.

Auto gestolen na inbraak in woning Oegstgeest (D1)
In de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 maart werd er ingebroken in een woning aan de Annie MG Schmidtlaan De inbrekers kwamen de woning binnen na de zogenaamde 'gaatjesboormethode'. Uit de woning werd een paspoort, rijbewijs, sleutels en een mobiele telefoon gestolen. Met de autosleutels werd een BMW 316i gestart en gestolen.

Woninginbraak Leiden (D4)
In een woning aan de Spaarnestraat is in de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 maart ingebroken. De bewoner merkte rond 02.30 uur, toen hij thuiskwam, dat de voordeur was opengebroken. Hij waarschuwde onmiddellijk de politie voor het geval dat de inbreker(s) nog binnen was/waren. De politie heeft het huis doorzocht, maar er was geen spoor meer van de dader(s). Uit de woning ontbreken onder andere geld en sieraden.
In twee woningen aan de Duinhof is op woensdag 13 maart ingebroken De ene bewoner ontdekte eerst de inbraak bij zijn eigen woning en zag vervolgens dat ook bij een andere woning in hetzelfde flatgebouw de deur openstond. Hij waarschuwde de politie. Het is nog onbekend welke goederen zijn meegenomen.
In een studentenpand aan de Nieuwe Rijn is op woensdag 13 maart ingebroken. Bewoners hadden kort het pand verlaten. Toen ze rond 17.10 uur terugkwamen, merkten ze dat er was ingebroken. Verschillende kamers zijn doorzocht. Men is waarschijnlijk binnengekomen door te flipperen. Een mobiele telefoon is meegenomen.
In een portiekwoning aan de Boshuizerkade is een poging tot inbraak gedaan. Men heeft geprobeerd de voordeur open te breken. Dit is niet gelukt.

Van tas beroofd Leiden (D4)
Een 18-jarige Leidse is woensdag 13 maart rond 10.00 uur van haar tas beroofd. Zij fietste over het Simon Stevinpad in de richting van de Opaalstraat. Vlak voor de tunnel werd zij ingehaald door een scooter met daarop twee jongens. De jongen die achterop zat, rukte de tas van haar schouder af. Hierop ging het tweetal ervandoor.

Van telefoon beroofd Leiden (D4)
Een 45-jarige Leidenaar is woensdag 13 maart rond 19.00 uur van zijn mobiele telefoon beroofd. Hij liep over de Stille Mare toen hij benaderd werd door vier jongens. Een van hen ging voor hem staan en dwong hem zijn telefoon te geven. De andere drie deden verder niets. Het viertal is na de beroving in de richting van de V&D weggelopen.

Onder invloed Leiden (D4)
De politie heeft donderdagnacht 14 maart rond 00.40 uur een 38-jarige Katwijker aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij kreeg een stopteken op de Ir. Tjalmaweg waar de ademtest aangaf dat hij had gedronken. De ademanalyse op het politiebureau kwam uit op 560 ug/l. Ook bleek de auto niet verzekerd te zijn. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en een proces-verbaal.
Auto gestolen na inbraak in woning Ter Aar (D3)
In de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 maart werd er ingebroken in een woning aan de Oostkanaalweg. De inbrekers kwamen de woning binnen na de zogenaamde 'gaatjesboormethode'. Uit de woning werd een paspoort, mobiele telefoons en twee laptops gestolen. Met gevonden autosleutels werd een Volkswagen Polo gestart en gestolen.

Doorgereden Boskoop (D2)
Na woensdagmorgen 13 maart een aanrijding te hebben veroorzaakt, ging de 30-jarige bestuurder van de personenauto er lopend vandoor. De man reed rond 07:00 uur uit de richting van Laag Boskoop over de Parklaan. Ter hoogte van de verkeersgeleiders kon hij niet op tijd stoppen voor een tegemoetkomende bestelbus, en een aanrijding was het gevolg. De 30-jarige bestuurder liep een hoofdwond op en de 46-jarige bestuurder van de bestelbus, een man uit Ingen, hield aan de aanrijding nekletsel over. Met de ambulance is hij naar het Groene Hart ziekenhuis in Gouda overgebracht. De gearriveerde politie bezocht naar aanleiding van het Poolse kenteken van de personenwagen een pand aan het Laag Boskoop in Boskoop en trof daar een man aan met een hoofdwond. De man, een Pool, is aangehouden. In overleg met justitie kreeg hij voor het verlaten van het ongeval een boete van ¤ 650. De man, die niet bij de Vreemdelingendienst was aangemeld, is aan de Vreemdelingendienst van Politie Hollands Midden overgedragen.

Speelgoed gestolen en teruggevonden Waddinxveen (D2)
Speelgoed dat tussen dinsdagmiddag 12 en woensdagochtend 13 maart was gestolen uit een speelgoedwinkel in de Brederolaan, werd in de loop van woensdag door een paar jongens teruggevonden in een vuilcontainer bij de scouting aan de Willem de Rijkelaan in Waddinxveen. Met een stoeptegel was een ruit van de winkel vernield. Er waren onder andere een flink aantal radiografisch bestuurbare auto's gestolen. In de loop van de woensdag kwam een aantal jongens naar het politiebureau om het teruggevonden speelgoed, waarvan een deel nog keurig in de verpakking zat, aan te bieden. De spullen zijn weer terug naar de winkeleigenaar. Maar daarmee is het onderzoek naar de, vermoedelijk jeugdige, daders nog niet van de baan.

Aangifte Gouda (D2)
Een 26-jarige man uit Gouda heeft bij de politie aangifte gedaan van beroving. Op de Turfsingel kregen hij en zijn broer woensdagavond 13 maart rond 20:30 uur ruzie met een groep jongens, waarbij ook met een mes gedreigd zou zijn. Toen ze wegrenden werden ze achterna gezeten en werd de 26-jarige Gouwenaar door drie jongens van zijn mobieltje beroofd. Bij een rondje door de wijk met de gearriveerde politieauto zijn de jongens niet meer gezien. Wel konden de aangever en getuigen die het voorval hadden gezien, een goed signalement van de jongens geven.

Aanhouding Gouda (D2)
De politie heeft woensdagavond 13 maart iets voor 21:00 uur op het Oranjeplein een 20-jarige jongen uit Gouda aangehouden. Tijdens de surveillance zagen de agenten plotseling een groepje van drie jongens wegrennen, reden voldoende om erachteraan te gaan. Eén van de drie kon worden aangehouden. Kort na de aanhouding bleek dat in een auto op de Constantijn Huijgensstraat was ingebroken. De politie onderzoekt of de jongens voor deze autokraak verantwoordelijk zijn.

Inbraak bedrijf Moerkapelle (D2)
Op woensdag 13 maart om 23.30 uur kreeg de politie de melding van een particuliere beveiligingscentrale voor een inbraakalarm van een bedrijf op de Bredeweg in Moerkapelle. Ter plaatse bleek dat er ingebroken was in het pand. De dader(s) is binnengekomen door het uitnemen van een ruit aan de achterzijde van het bedrijf. Uit het pand is onder meer een kluis geopend. Er wordt nog een inventarisatie gemaakt van vermiste goederen. De aangifte is opgenomen. De technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld.

--- einde berichten ---