Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 14-03-2002
Persberichten district Heerlen (RKey; 12.45 u) Donderdag, 14 maart 2002

District Heerlen

Heerlen; winkeldief
Personeel van een winkelbedrijf aan de Willemstraat in Heerlen betrapte afgelopen woensdag middag een 33-jarige man uit Heerlen bij diefstal van een paar blikjes met vis. De gewaarschuwde politie heeft de gestolen blikjes vis inbeslaggenomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkel. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en de politie maakte proces-verbaal tegen hem op. In het kader van een snelrechtprocedure kreeg de verdachte meteen een dagvaarding uitgereikt om binnenkoert voor de rechter te verschijnen.

Heerlen; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen woensdagmiddag en avond op diverse locaties in Heerlen radarsnelheidscontroles gehouden. Die werden gehouden op de Kerkraderweg, Keulseweg, Holleweg, Burgemeester Waszinkstraat, Peter Schunckstraat, Welterlaan en op de John F Kennedylaan. Totaal werden 3.070 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 264 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Van deze 264 voertuigbestuurders werd een enkeling terplaatse bekeurd maar de meeste voertuigbestuurders krijgen de bekeuring thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 131 km p/u.

Heerlen; ingebroken
Bewoners van een woning aan de Navolaan in Heerlen ontdekten afgelopen woensdagmiddag bij thuiskomst dat was ingebroken. Bij die inbraak werden sieraden gestolen. Er is aangifte gedaan bij de politie en die stelt een onderzoek in.

Heerlen; bekeurd
De politie heeft een 31-jarige automobilist uit Voerendaal bekeurd met een boete van Euro 190,-. Bij controle afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht op Nieuw Eyckholt in Heerlen bleek dat de man onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Voerendaler bijna 0,6 promille alcohol in zijn bloed had. Naast de bekeuring kreeg de verdachte ook een rijverbod.