Cap Gemini Ernst & Young



Persberichten

Utrecht, 14 maart 2002

StemBox Cap Gemini Ernst & Young wegens succes geprolongeerd

Cap Gemini Ernst & Young lanceert dit jaar opnieuw de StemBox, een intelligente internetapplicatie die de gebruiker stemadvies geeft voor de Tweede-Kamerverkiezingen op 15 mei. Vier jaar geleden was de applicatie een groot succes en werd de StemBox genoemd als het meest uitgebreide en het meest geraadpleegde (28.000 hits) stemadviesprogramma. De nieuwe, verbeterde StemBox speelt goed in op de actualiteiten en geeft daardoor een nog nauwkeuriger stemadvies aan de (zwevende) kiezer.

Nieuw dit jaar in de StemBox is de mogelijkheid om aan te geven welk belang de gebruiker hecht aan de verschillende thema's van de partijprogramma's. De onderwerpen die de gebruiker interessant vindt, worden bijgehouden in statistieken en zijn direct op te vragen. Voor een stemadvies hoeft een gebruiker alleen vragen te beantwoorden over onderwerpen die hij belangrijk vindt. De vragen zijn gebaseerd op de (concept)verkiezingsprogramma's van PvdA, VVD, CDA, D66, GroenLinks, Leefbaar Nederland, SP en de Christenunie. Andere partijen worden aan de StemBox toegevoegd wanneer deze in de peilingen hoog scoren. De Lijst Fortuyn wordt op korte termijn opgenomen aangezien het partijprogramma nu bekend is. Actuele wijzigingen in partijprogramma's worden direct verwerkt in de StemBox. Ook andere relevante items die van grote invloed op het stemgedrag zijn, worden in de vragen van de StemBox verwerkt.

De vragen in de StemBox zijn opgedeeld in elf categorieën: Economie en Arbeid, Inkomen, Zorg en Sociale zekerheid, Onderwijs, Kunst, Cultuur, Media en Sport, Natuur, Landbouw en Milieu, Mobiliteit, Veiligheidsbeleid, Migratie en Asielbeleid, Defensie en Buitenlandbeleid en tenslotte Staatsinrichting. Het resultaat van de beantwoorde vragen wordt weergegeven in een staafdiagram. Hieruit blijkt de voorkeur van de stemmer.

U kunt de StemBox vinden op www.stembox.nl. Over Cap Gemini Ernst & Young

Cap Gemini Ernst & Young is een van de grootste management- en IT-adviesorganisaties ter wereld. De onderneming is op wereldwijde schaal actief in managementconsulting en IT-dienstverlening, systeemintegratie, technologieontwikkeling, ontwerp en outsourcing. Met deze activiteiten helpt de onderneming in de nieuwe economie bedrijven voortdurend nieuwe groeistrategieën te ontwikkelen. De organisatie heeft wereldwijd ongeveer 56.500 medewerkers in dienst en realiseert een omzet van 8,4 miljard euro (in 2001). Meer informatie over specifieke dienstverlening, kantoren en research is beschikbaar op www.nl.cgey.com .

Meer informatie:
Cap Gemini Ernst & Young, Nanne van Nunen, woordvoerder Telefoon: 030 689 69 13, Mobiel: 06 12 99 37 29 nanne.van.nunen@cgey.nl.