Korps: Friesland, plaats: Friesland 14-03-2002
Politieberichten van 14/3 (07.00 t/m 09.00)

Leeuwarden: drugs in drankje
In verband met vele vragen wordt bevestigd dat twee vrouwen uit Leeuwarden bij de politie hebben gemeld dat zij afgelopen weekend verkracht zouden zijn. Na afloop van een avondje uit in Leeuwarden werden ze gevolgd door een man, die ze later verkracht zou hebben. De vrouwen vermoedden dat ze ongemerkt drugs in hun drankjes hebben gehad. Urinemonsters worden momenteel onderzocht in het forensisch laboratorium in Rijswijk. De vrouwen hebben nog geen aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak in auto
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een personenauto op de Heggewinde. De radio-cd-speler en enkele cds werden weggenomen. De 41-jarige eigenaresse deed aangifte.

Anjum: inbraak in auto
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een auto op de Feart. De radio-cd-speler werden weggenomen. De 41-jarige eigenaresse deed aangifte.

Drachten: inbraak woning
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een woning aan de Wimerts. Men kwam binnen door een raam aan de voorzijde van de woning open te breken. Uit de woning zijn onder andere een laptop, een gsm en autosleutels verdwenen. De 36-jarige bewoner deed aangifte.

Bureau Communicatie: 058 880 8272