Ingezonden persbericht


Persbericht d.d. 14 maart 2002
Leerlingen basisschool de Wildert gaan met gehandicapten op Safari Safari Beekse Bergen levert bijdrage aan project "Beestenboel"

Basischool de Wildert organiseert i.s.m. Safari Beekse Bergen het natuur- en milieu-educatie project "Beestenboel". Dit jaarlijkse project vindt plaats van 11 t/m 21 maart 2002. Het hoogtepunt van het project is een uitstap naar Safari Beekse Bergen. De leerlingen van basisschool de Wildert zullen samen met 15 bewoners van verpleegtehuis Sint Elisabeth op safari gaan. Dit alles in het kader van de integratie tussen gehandicapten en leerlingen van de school.

Tijdens het project zullen de leerlingen dagelijks werken aan onderwerpen rondom het thema "Beestenboel". Dit kan variëren van; hoe houd je een huisdier, waar leeft een olifant tot vegetarisch eten. De leerlingen werken aan het thema op allerlei manieren; boeken, leskisten, verhalen, liedjes en spelletjes. Maar het hoogtepunt van het project is de uitstap naar Safari Beekse Bergen, wat natuurlijk prima aansluit bij het thema Beestenboel.

In het kader van de integratie tussen gehandicapten en leerlingen wordt het park bezocht samen met een aantal bewoners van Verpleegtehuis Sint Elisabeth. In het totaal gaan er 15 mensen mee, die erg weinig buiten komen of een heel laag activiteiten aanbod hebben. Safari Beekse Bergen wordt bezocht in groepjes bestaande uit: leerlingen uit groep 1 t/m 8 met begeleider en een bewoner van Verpleeghuis Sint Elisabeth met begeleider. Iedere groep krijgt wat zakgeld voor een traktatie, de groep mag samen afspreken waaraan ze dat besteden. De groepen wandelen door het park via de Wandelsafari, omdat dit voor de gehandicapten de beste manier is om Safari Beekse Bergen te bezoeken.

Safari Beekse Bergen ondersteunt dit project van harte en biedt de entree tot Safari aan. Daarnaast wordt het project ondersteunt door het V.S.B. fonds, de Rabobank en het Nationaal revalidatiefonds.

Safari Beekse Bergen is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur. De entree bedraagt voor volwassenen ¤ 12,50 p.p., kinderen 3 t/m 11 jaar en 60+ ¤ 11,- p.p. en kinderen tot 3 jaar hebben gratis toegang.