Ingezonden persbericht


Persbericht 14 maart 2002

Pasen centraal in Otterpark
Beide paasdagen geopend en diverse activiteiten voor kinderen

Otterpark Leeuwarden is dit jaar voor het eerst op beide Paasdagen geopend. Bovendien zijn er speciale activiteiten voor kinderen gedurende het Paasweekend: Ot de Otter ontvangt op beide dagen kinderen in zijn eigen theater. Hier beantwoordt hij alle vragen van kinderen. In het expositie-gebouw kan ook geknutseld worden. Kinderen kunnen hier hun eigen paaskuiken maken. Wie geschminkt wil worden als een mooi dier kan daarvoor ook terecht in het expositie-gebouw. Bovendien zal op beide paasdagen door Erik de Otter een lekker paasei worden uitgedeeld aan de kinderen (zolang de voorraad strekt).

Otterpark Leeuwarden laat de bezoeker kennis maken met diverse ottersoorten en vele andere diersoorten zoals bevers, bunzingen, ooievaars en aalscholvers. Er zijn verschillende voederpresentaties waar verzorgers uitleg geven over het gedrag van de verschillende dieren. Bovendien kan men kennis maken met diverse vissoorten en ambfibieën en reptielen. Via de diverse wandelroutes komt de bezoeker ook nog meer te weten over de prachtige flora en fauna van Friesland. Bij binnenkomst ontvangt de bezoeker een gratis boekje met een beschrijving van de verschillende wandelroutes en hun flora en fauna. Voor kinderen zijn er diverse educatieve speeltoestellen, speeltuinen en attractie. Zo kunnen zij een ritje maken in de Funwheels . In dit voertuig fietsen ze hun armen en kunnen ze snel om hun as draaien.

Gedurende het Paasweekend (zaterdag 30 maart t/m maandag 1 april) is het park dagelijks geopend van 10.30 uur tot 16.30 uur. Daarna is het park tot 27 april, elk weekend geopend van 10.30 uur tot 16.30 uur. Van 27 april t/m 30 september op alle dagen geopend van 10.00 tot 17.30 uur. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar betalen ¤ 4,- p.p. Volwassenen betalen ¤ 6,- p.p. Kinderen tot en met drie jaar mogen gratis op bezoek bij de otters. Studenten (op vertoon Stukacard) en 65 + betalen ¤ 5,50 p.p.. Voor meer informatie: 0511-431214 of www.aqualutra.nl



Ingezonden persbericht