Gemeente Heumen

Nieuwsberichten

14-03-2002
Wachttijd voor paspoort mogelijk langer

Paspoorten worden sinds oktober vorig jaar niet meer door de gemeente zelf aan gemaakt, maar op één centrale plek in het land. Intussen kiezen steeds meer men sen voor een paspoort in plaats van een identiteitskaart, omdat het prijsversch il niet meer zo groot is. Daardoor staat de productie van de paspoorten onder g rote druk en kan de wachttijd oplopen. De uitgever van de paspoorten heeft onla ngs aan de gemeentes meegedeeld dat hij niet meer kan garanderen, dat de paspoo rten binnen een week bij de gemeenten terug zijn. Vooral in het voorjaar, als m et de vakanties in zicht meer paspoorten dan normaal worden gevraagd, kan de wa chttijd wel eens langer zijn dan een week.

De gemeente adviseert daarom nieuwe paspoorten of identiteitskaarten tijdig aan te vragen en niet tot het laatste moment te wachten. Het is zelfs aan te bevel en om hiervoor al in maart, april of mei naar het gemeentehuis te gaan. Het bli jft natuurlijk mogelijk een reisdocument met spoed aan te vragen, maar hier zij n extra kosten aan verbonden. De leges voor het reisdocument ( 33,37 voor een p aspoort en 26,87 voor een identiteitskaart) worden namelijk verhoogd met 33,3 7.

Wie nog geen brief van de afdeling burgerzaken heeft ontvangen over de nieuwe p rocedure, kan voor informatie bellen: 358 82 41 of 358 82 42. Dit voorkomt prob lemen en onnodig wachten aan de balie.