Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Diever 14-03-2002
Sinds zondag vermiste Haveman gevonden Dirk Neef, 0522 - 274015

De sinds zondagavond vermiste Levert Haveman uit Diever is levend en wel gevonden. Een motorrijder van de politie trof hem donderdagmorgen tegen 10.30 uur aan op een zandweg in de omgeving van de Bosweg bij Oude Willem. De 74 jr. man lag aan de rand van een bos en was sterk onderkoeld. Hij was in de war. Per ambulance is hij overgebracht naar het Academisch ziekenhuis in Groningen. Naar omstandigheden maakt hij het goed.

Hij werd gevonden op ongeveer 2,5 km van de plaats waar zijn auto werd aangetroffen, in de richting Diever. Dinsdagmiddag vonden wandelaars in een stuk bos nog verder richting Diever al een aantal kledingstukken. Door deze vondst werd de zoekactie die zich in eerste instantie concentreerde rond de plaats waar de auto werd gevonden (de bossen richting Friesland), verplaatst richting Diever. Vanaf vanmorgen vroeg werd daar o.a. door een peloton van de Mobiele Eenheid en ruim 50 vrijwilligers gezocht. Een motorrijder van de politie die rondom het zoekgebied wat zandwegen afreed vond uiteindelijk de heer Haveman.

Hiermee kwam een einde aan een bijna ononderbroken zoektocht vanaf zondagavond, door familie, kennissen, politie, Staatsbosbeheer, brandweer en veel vrijwilligers. Deze actie werd gecoördineerd vanuit het politiebureau in Diever. Naast de politiemensen uit deze wijkeenheid zette de politie de mobiele eenheid, speurhonden en een helikopter in.