Provincie Limburg

Geen vertraging bij wegenaanleg in noord- en midden Limburg

Er is op dit moment geen sprake van dreigende vertraging in de aanleg van rijks- en provinciale wegen in Noord- en Midden-Limburg. Dat is vandaag gebleken tijdens bestuurlijk overleg tussen gemeenten, waterschappen, bedrijfsleven, Rijkswaterstaat, de ministeries van VROM en LNV en de Provincie Limburg. Alle planningen verlopen volgens schema.

Voorzitter van het overlegplatform, de Limburgse verkeersgedeputeerde Mat Vestjens, onderstreepte tijdens dit overleg nogmaals het belang van een spoedige aanleg van al deze wegen (de Rijksweg 73-Zuid, de RW 74, de N280-Oost en de Oosttangent Roermond). Dit belang is ook nu weer door alle betrokken partijen unaniem onderschreven. Anders dan voor deze wegen geldt, heeft besluitvorming door het Rijk over de IJzeren Rijn nog niet plaatsgevonden. Ook is niet bekend wanneer deze besluitvorming wel plaatsvindt. Natuurlijk wordt in de planning van de wegen op projectniveau gekeken naar eventuele mogelijkheden voor de spoorverbinding, maar dat heeft vooralsnog geen gevolgen voor de realisatie van de wegen. Alle wegen zijn vóór 2008 gereed, die garantie heeft Vestjens van alle betrokken organisaties gekregen. Rijksweg 74 en N280
Rijkswaterstaat heeft tijdens dit overleg gemeld voor de aanleg van de Rijksweg 74 (gemeente Venlo) begin april een positief advies van de Commissie Milieu Effect Rapportage te verwachten is. Daarna maken de ministers van VROM en V&W het voorkeurstracé bekend. Dat kan eind april gebeuren. De Provincie Limburg zal naar verwachting het voorkeurstracé voor de N280-Oost (Roermond Duitse grens) begin juni bekend maken.
14-3-2002 15:27