Ingezonden persbericht

Rotterdam, 14 maart 2002.

FORTUYN KRIJGT EERSTE EXEMPLAAR SP-BLOEMLEZING

'LEEST U ZIJN BOEKEN MAAR - DE PIMPELPAARSE ANTWOORDEN VAN PIM FORTUYN'

In perscentrum Nieuwspoort in Den Haag kreeg een verraste Pim Fortuyn vanmorgen van vertegenwoordigers van de SP-Jongerenorganisatie Rood het eerste exemplaar van het rapport 'Leest u zijn boeken maar - de pimpelpaarse antwoorden van Pim Fortuyn'.

Het rapport, samengesteld door het wetenschappelijk bureau van de SP, geeft een handzame bloemlezing uit boeken, columns en interviews van Fortuyn, tot en met het vandaag gepresenteerde 'De puinhopen van acht jaar paars'.

Voor de deur van Nieuwspoort gaven de Rood-jongeren kort en krachtig hun mening over het nieuwe politieke fenomeen: 'Na paarse nu pimpelpaarse chaos', verwijzend naar Fortuyn's voorstellen om de WAO, de bijstand, de huursubsidie, de kinderbijslag, de huidige opvang van asielzoekers, het minimumloon, de cao, de vakbonden en welbeschouwd de samenleving ('we zijn een vereniging van individuen') af te schaffen.

Fortuyn wilde geen inhoudelijke reactie geven op het SP-rapport, waarvan de titel aansluit op Fortuyn's voortdurende oproep: 'Leest u mijn boek maar!' 'Het zal wel!' bromde het anders zo mondfiatte orakel van Rotterdam, met uitzicht op zijn achterkant, die de voorkant van het rapport siert.

Noot: het volledige rapport kunt u downloaden vanaf de toegangspagina van de SP-site www.sp.nl en de foto's van de overhandiging van het rapport aan Fortuyn vindt u op pagina: www.sp.nl/pers/Actuele_acties/.

SP- eerste weg links
Landelijk secretariaat, Vijverhofstraat 65, 3032 SC Rotterdam T (010) 243 55 55 F (010) 243 55 66 E sp@sp.nl I www.sp.nl