Gemeente Tiel


Openbare mededelingen 14 maart 2002

Bouwen

Aangevraagde bouwvergunningen

* NS Railinfrabeheer, uitbreiding bouwkantoor, Medelsestraat 26 (06-03-2002)

* P. van Eck, vergroten woning, Tweede Parallelweg 6 (05-03-2002)
* C.L. Hooft, vergroten woonkamer en plaatsen tuinhuis, Violierstraat 2 (06-03-2002)

De publicatie van aangevraagde bouwvergunningen heeft slechts een informerend karakter. Tegen een aangevraagde bouwvergunning kan geen bezwaarschrift worden ingediend. Dat kan pas als de vergunning is verleend.

Verleende bouwvergunningen

* W.J. van Gelderen, bouwen agrarische bedrijfsloods, Rijsakkerweg 14 (06-03-2002)

* J. Miedema, plaatsen dakkapel, Bruynisstraat 10 (06-03-2002)
* Scapino B.V., veranderen winkel, Varkensmarkt 5 (06-03-2002)
* A.C. Tesselaar, plaatsen schuur, De Hennepe 224 (06-03-2002)
* M.H.J. van den Berg, plaatsen schuur, Hoveniersweg 58 (06-03-2002)
* Wuite Vrijetijds Mode, plaatsen tweetal lichtreclames, Voorstad 7 (07-03-2002)

Positieve beschikking bouwmeldingen

* P.J. Kreugel, vernieuwen schuur, Dijkmanzoet 65 (06-03-2002)
* J.J.M. Jimkes, plaatsen dakkapel, Burg. van Lidth de Jeudelaan 7 (06-03-2002)

Deze besluiten liggen zes weken, ingaande op de dag na de bij de vergunning vermelde verzenddatum, ter inzage bij de balie Bouwen en Wonen. U kunt de besluiten inzien van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. Een ieder wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken, kan gedurende deze termijn, tegen dit besluit een bezwaarschrift bij burgemeester en wethouders indienen. Zie verder in de rubriek `Bezwaarschrift'.

Vrijstellingsprocedures

* O.L.J. Walravens, vergroten woning, Bulkensteinlaan 8 in Tiel (registratienummer 01569, bestemmingsplan `Drumpt-Zuid 1984').
* E.P. Neger, vergroten woning, Johanna Naberstraat 19 in Tiel (registratienummer 02027, bestemmingsplan `Rauwenhof').

Bovengenoemde meldingen zijn in strijd met de bebouwingsvoorschriften van het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Het college is echter voornemens om, met toepassing van artikel 19 derde lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, vrijstelling van de betreffende voorschrif ten te verlenen.

Alvorens hiertoe over te gaan ligt het bouwplan vanaf vrijdag 15 maart tot en met donderdag 11 april a.s. ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu om iedere belanghebbende in de gelegen heid te stellen kennis te nemen van het bouwplan en om zijn/haar zienswijze omtrent dit voornemen schriftelijk (Postbus 6325, 4000 HH Tiel), dan wel mondeling kenbaar te maken. Indien u de zienswijze mondeling naar voren wilt brengen kunt u contact opnemen met de heer Van de Bovenkamp, afdeling Bouwen en Milieu, telefoon ( 0344) 63 71 26.

Nieuwbouw basisschool in buurt 7 van Passewaaij Voor buurt 7 in Passewaaij is een verzoek voor een bouwvergunning ingediend voor de nieuw bouw van een basisschool. Het bouwplan voorziet in het realiseren van een adequate voorzie ning voor basisonderwijs en kinderopvang in Passewaaij. Het plan is tevens geprojecteerd in de zone `Passewaayse Hogeweg' en wordt volledig ingepast in het groen. Het college van burge meester en wethouders is voornemens de bouwvergunning te verlenen geheel in overeenstem ming met de voorschriften van het ter plaatse geldende bestemmingsplan `Passewaaij-Zuid'.

Genoemd bouwplan en bijbehorende stukken liggen vanaf vrijdag 15 maart tot en met donder dag 11 april 2002 ter inzage bij de balie Bouwen en Wonen van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur.

Belanghebbenden zijn gedurende genoemde periode in de gelegenheid hun zienswijze omtrent
het verlenen van de bouwvergunning naar keuze mondeling of schriftelijk naar voren te breng en. Eventuele schriftelijke reacties kunt u richten aan het college van burgemeester en wethou ders van Tiel, Postbus 6325, 4000 HH te Tiel. Voor een eventuele mondelinge reactie kunt u contact opnemen met de heer G. van de Bovenkamp van de afdeling Bouwen en Milieu, telefonisch bereikbaar onder nummer (0344) 63 71 26 voor het maken van een afspraak. Van een mondelinge reactie zal een verslag worden gemaakt dat naar de belanghebbenden zal worden gezonden. Bij de besluitvorming zal vervolgens gemotiveerd worden ingegaan op een eventueel naar voren gebrachte zienswijze.

Groen

Verleende kap vergunning

Aan: J. Van Wijk, Nijenborglaan 3, 4003 TD Tiel Voor: Eén hulst in de zij tuin van Emmalaan 18 in Tiel Verzenddatum: 11 maart 2002

Deze kap vergunning en bijbehorende gegevens en stukken ligt ter inzage bij Publieksvoorlich ting in het stadhuis. De inzagetermijn gaat in vanaf de bij de vergunning vermelde verzendda tum. Degene wiens belang rechtstreeks bij het besluit is betrokken, kan - op grond van de artikelen 3:45 juncto 7:1 van de Algemene Wet Bestuursrecht - binnen zes weken na de bij de kap vergunning vermelde verzenddatum, een bezwaarschrift indienen.

Het bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Wilt u voorkomen dat de betreffende boom na afloop van de hierboven genoemde termijn gekapt wordt, dan dient u de President van de sector Bestuursrechts van de arrondissementsrechtbank te Arnhem te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Zie verder in de rubriek `Bezwaarschrift'.

Milieu

Meldingen conform artikel 8.41 Wet milieubeheer Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 8.41, lid 4 van de Wet milieubeheer bekend, dat de volgende meldingen zijn binnengekomen:

Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer
* 3P Productie B.V., voor het oprichten van een inrichting aan de Latensteinse Rondweg 4- 04.

Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer
* R.H.A. van den Bergh, voor het van toepassing worden van het besluit op een reeds aanwezige inrichting aan de Kerkstraat 7c (Café de Burgemeester);

* Honk- en Softbalvereniging de Panters voor het oprichten van een inrichting aan de Beethovenstraat ongenummerd (Sportpark Rauwenhof).

Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer
* Kooijman Tiel B.V., voor het veranderen van een inrichting aan de Marconistraat 23.

Vanaf 15 maart tot 12 april 2002 kunnen de meldingen, alsmede de bijbehorende stukken, worden ingezien bij publieksvoorlichting, iedere werkdag van 09.00 tot 16.00 uur.
Voor nadere inlichtingen kan men zich wenden tot de afdeling Bouwen en Milieu,
telefoon: (0344) 63 72 44.

Monumenten

Gemeentelijke monument
Op basis van artikel 3 en 5 van de gemeentelijke monumentenverordening hebben burgemees ter en wethouders van Tiel op 5 maart 2002 besloten het volgende object aan te wijzen als gemeentelijk monument:
* Lingedijk 27 in Wadenoijen, kadastraal gemeente Wadenoijen sectie A, nummer 516.

Het besluit en de daarop betrekking hebbende gegevens en stukken liggen zes weken, ingaan de op de dag na de op het besluit vermelde verzenddatum voor een ieder ter inzage op het stadhuis bij publieksvoorlichting. Op grond van artikel 3.45 juncto 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kan een ieder wiens belang rechtstreeks bij het besluit is betrokken gedurende deze termijn bezwaar tegen dit besluit maken door het indienen van een bezwaarschrift bij de burgemeester en wethouders. Zie verder in de rubriek `Bezwaarschrift'.

Wijziging rijksmonument
Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen heeft besloten vergunning te verle nen voor wijziging van het rijksmonument:
* Stadsgrachten Tiel, de wijziging betreft de waterbodemsanering van de stadsgrachten. (Verzenddatum: 1 maart 2002)

Het beluit en de daarop betrekking hebbende gegevens en stukken liggen zes weken, ingaan de op de dag na de op het besluit vermelde verzenddatum voor een ieder ter inzage op het stadhuis bij publieksvoorlichting. Op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kan een ieder wiens belang rechtstreeks bij het besluit is betrokken gedurende deze termijn bezwaar tegen dit besluit maken door het indienen van een bezwaarschrift bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, Cfi /FJZ t.a.v. de Commissie voor de bezwaarschriften, Postbus 606, 2700 ML Zoetermeer. Tenminste een kopie van deze beschikking moet bij het bezwaarschrift worden gevoegd.

Ontheffingen/vergunningen

Caravankamp
De `Nederlandse Caravan Club' vraagt om het verlenen van ontheffing op grond van artikel 13 lid 1 van de Wet op de Openluchtrecreatie voor het houden van een caravankamp van 13 september tot en met 15 september 2002 op het terrein van `Fruitmasters B.V.' aan de Pape steeg in Tiel.

De aanvraag, alsmede het voornemen tot verlening van de gevraagde ontheffing kunt u vanaf 14 maart tot 24 april 2002 inzien bij Publieksvoorlichting op werkdagen van 09.00 tot 16.00 uur. Gedurende de periode van ter inzage legging kunnen belangstellenden hun zienswijze over de aanvragen schriftelijk aan ons kenbaar maken.Uw schriftelijke reacties kunt u sturen naar Burgemeester en Wethouders van de gemeente Tiel, Postbus 6325, 4000 HH Tiel. De ing ebrachte reacties zullen kunnen leiden tot heroverweging van ons voornemen de gevraagde ontheffing te verlenen.

Verleende ontheffingen/vergunningen

*

Stichting 4-Stromenland voor het organiseren van de Pinksterkermis op het parkeerterrein aan de Waalstraat (Waalkade) gedurende de periode van 16 tot en met 20 mei 2002 (verzenddatum: 7 maart 2002). Ter voorkoming of beperking van overlast is aan de ontheffing/vergunning een aantal voorschriften verbonden.
*

Oranjevereniging Wadenoijen voor het organiseren van diverse festiviteiten in de periode van 20 april tot en met 5 mei 2002, welke hoofdzakelijk in een feesttent aan de Lingedijk te Wadenoijen zullen plaatsvinden (verzenddatum: 5 maart 2002).

*

Ondernemersvereniging Tiel Centraal voor het geven van modeshows op 7 april 2002 tussen 12.00 en 17.00 uur op de Markt in Tiel (verzenddatum: 6 maart 2002).

Alle op deze onderwerpen betrekking hebbende stukken liggen ter inzage bij publieksvoorlichting. Een ieder wiens belang rechtstreeks bij het besluit is betrokken kan ingevolge de Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken, gerekend vanaf de dag na de achter de onthef fing/vergunning vermelde verzenddatum bezwaar maken door het indienen van een bezwaar schrift bij het college van burgemeester en wethouders. Zie verder de rubriek `Bezwaarschrift'.

Verkeer

Kruispunt Jhr. P.A. Reuchlinlaan-Akelei
Vanwege de aanleg van een rotonde op het kruispunt Jhr. P.A. Reuchlinlaan-Akelei is vanaf maandag 4 maart tot en met vrijdag 19 april de kruising gesloten voor bestuurders. Een omlei dingsroute wordt met borden aangegeven.

Westluidensestraat
Een gedeelte van de Westluidensestraat, gelegen tussen de Koninginnenstraat en de Koorn markt, wordt vanwege bouwwerkzaamheden op maandag 18 maart van 07.00 tot 11.00 uur gesloten bestuurders. Tijdens deze maatregel wordt het éénrichtingsverkeer in de St. Walburg straat en de Ambtmanstraat opgeheven en zullen deze straten in twee richtingen berijdbaar zijn voor alle verkeer.

Sportparklaan
Van maandag 18 maart tot en met vrijdag 22 maart vinden bouwwerkzaamheden plaats op de Sportparklaan. De lokatie van de werkzaamheden ligt aan de zuidkant van de A15 ter hoogte van de tunnel Zoelense Pad. Het verkeer zal met een boog om het werk heen geleid worden. Deze boog wordt pal ten westen van de plaats van de werkzaamheden aangelegd. De tunnel Zoelense Pad blijft gewoon open voor verkeer uit beide richtingen.

Oliemolenwal
Door bouwwerkzaamheden wordt de Oliemolenwal gesloten voor bestuurders op donderdag 21 maart vanaf 12.00 tot 17.00 uur, maandag 25 maart van 12.00 tot 17.00 uur en donderdag 4 april van 12.00 tot 17.00 uur.

Collectes

De volgende organisaties collecteren in de maand maart in de gemeente Tiel:

* 10 tot en met 16 maart, Nationaal Reuma Fonds
* 17 tot en met 23 maart, Simavi

Bouwen gesloten

Op dinsdag 19 maart 2002 zijn de produktgroep Bouwen en de balie Bouwen en Wonen vanwege een cursus gesloten.

Bezwaarschrift

Wanneer uw belang rechtstreeks is betrokken bij een vergunning/melding, kunt u tijdens de inzagetermijn van de betreffende vergunning/melding een bezwaarschrift indienen. Een be zwaarschrift kunt u indienen bij burgemeester en wethouders, tenzij bij de vergunning/melding anders is vermeld.

Het postadres voor uw bezwaarschrift is: postbus 6325, 4000 HH Tiel.

Een bezwaarschrift moet ondertekend zijn en in ieder geval de volgende gegevens bevatten:

* naam en adres (inclusief postcode) van de indiener;
* de datum;

* een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt;

* de motieven van het bezwaar;

* de handtekening.

Een bezwaarschrift gesteld in een vreemde taal dient voorzien te zijn van een vertaling. Het ontbreken van deze gegevens kan tot niet ontvankelijkheid van het bezwaarschrift leiden.

Voorlopige voorziening
Als u vindt dat uw belangen spoedeisend zijn, kunt u bij de President van de rechtbank te Arnhem een verzoek om een voorlopige voorziening indienen. Een dergelijk verzoek, gericht aan de president, kan pas worden ingediend nadat bezwaar is gemaakt. Dit verzoek moet dezelfde gegevens bevatten als het bezwaarschrift. Voor de behandeling van een dergelijk verzoek wordt griffierecht geheven. Het postadres is : Arrondissementsrechtbank Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem.

Betuweroute

Onder dit logo informeert de Projectorganisatie Betuweroute de omwonenden over de aanleg van de Betuweroute in en rondom de gemeente Tiel. Mocht u naar aanleiding hiervan vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Kim Assink van de Projectorganisatie Betuweroute, te bereiken op telefoonnummer (0344) 69 85 23.

Tijdelijke afsluiting Industrieweg
Van vrijdag 22 maart 18.00 uur tot maandagochtend 25 maart 06.00 uur wordt de Industrieweg afgesloten. De afsluiting vindt plaats vanwege asfalteringswerkzaamheden. De weg wordt afgesloten vanaf het viaduct over de A15 tot de Kellenseweg. De afrit richting Tiel (afrit 33) vanuit Nijmegen en de toerit richting Rotterdam zijn ook afgesloten. De Kellenseweg en de zuidelijke toe- en afrit van de A15 blijven wel open.

Omleidingsroutes (met verkeersborden aangegeven)


1.


Verkeer vanuit Tiel richting Maurik, Zoelen, industrieterrein Kellen rotonde Westroyensestraat - Grotebrugse Grintweg - Hoog Kellenseweg - Kellenseweg - Industrieweg (N835) en vice versa
2.


Verkeer vanuit Tiel richting Rotterdam
Westroyensestraat - Laan van Westroyen - Rivierenlandlaan - Provincialeweg N834 - afrit 32 richting Rotterdam.
3.

Verkeer vanuit Maurik richting Rotterdam
Retsestraat - Parkstraat - Burensedijk - Provincialeweg N834 - afrit 32 richting Rotterdam.

4.

Verkeer vanuit Maurik richting Nijmegen
Kellenseweg - Hoog Kellenseweg - Grotebrugse Grintweg - rotonde Westroyensestraat -
afrit A15 richting Nijmegen.

5.

Verkeer A15 vanaf Nijmegen richting Tiel
Afslag 32 (Tiel-west) - linksaf de Provinciale weg N834 - via A15 richting Nijmegen terug naar afrit 33 (Tiel).

6.

Verkeer A15 vanaf Rotterdam richting Tiel
Verkeer vanaf Rotterdam kan via de reguliere afrit 33 Tiel bereiken.

Werkzaamheden op de Sportparklaan
Van maandag 18 maart tot en met vrijdag 22 maart vinden bouwwerkzaamheden plaats op de Sportparklaan. De lokatie van de werkzaamheden ligt aan de zuidkant van de A15 ter hoogte van de tunnel Zoelense Pad. Het verkeer zal met een boog om het werk heen geleid worden. Deze boog wordt pal ten westen van de plaats van de werkzaamheden aangelegd. De tunnel Zoelense Pad blijft gewoon open voor verkeer uit beide richtingen. De tijdelijke gewijzigde verkeerssituatie wordt met verkeersborden aangegeven.