STAATSBOSBEHEER
http://www.staatsbosbeheer.nl/nieuws/persinfo

Staatsbosbeheer: Boomkroonpad ongekend succes

Natuurbeleving vindt gretig aftrek

Het afgelopen jaar bezochten maar liefst een kwart miljoen bezoekers het Bosthemapark Boomkroonpad in Drouwen, Drenthe. Het bosthemapark is een openluchtnatuuractiviteitencentrum met daarin het Boomkroonpad, een informatiecentrum, een speelbos, een restaurant en wandelroutes. Staatsbosbeheer is verheugd over het hoge bezoekersaantal en de nieuwe doelgroep die door het Bosthemapark wordt aangesproken.

Het Boomkroonpad in Drenthe ontving het afgelopen jaar ongeveer 110.000 betalende bezoekers. Een veelvoud daarvan maakte gebruik van de gratis voorzieningen rondom Het Boomkroonpad, zoals het informatiecentrum, het speelbos en wandel- en fietsroutes. Daarmee komt het totaal aantal bezoekers van het bosthemapark op 250.000. Het intensief beleven van de natuur staat bij de bezoekers centraal.

Door het uitbreken van de mond- en klauwzeerepidemie in de lente van 2001, met als gevolg een beperkte toegankelijkheid van vele natuurgebieden begon het touristisch seizoen voor het Boomkroonpad rustig. Maar gedurende het zomerseizoen vond er een ware inhaalslag plaats. Duizenden bezoekers bezochten wekelijks het Boomkroonpad. Door het organiseren van speciaal op de regio gerichte activiteiten, zag Staatsbosbeheer het aantal bezoekers gestaag groeien.

Het Boomkroonpad van Staatsbosbeheer, daar gaat het bos voor je leven

Het Bosthemapark het Boomkroonpad in Drouwen biedt naast de unieke wandelroute door de toppen van de bomen, een speelweide waar kinderen kunnen ravotten en spelen, natuurspeurtochten voor kinderen en de mogelijkheid om begeleid of op eigen houtje het bos te verkennen. In het speelbos vinden kinderen een plek in de natuur waar zij zich vrij van al te dwingende wetten en regels ongehinderd kunnen uitleven en al spelend in contact komen met die natuur. Omdat de stammenpoel het grote succes van het speelbos bleek te zijn zal nog dit voorjaar het speelbos verder worden uitgebreid met een water-speelvoorziening. Beleving van de natuur en het aanleren van respect voor de natuur, op een voor iedereen toegankelijke wijze, staat steeds centraal in alle activiteiten.
Staatsbosbeheer hoopt hiermee dat het Bosthemapark het Boomkroonpad verder zal uitgroeien tot een belangrijk centrum voor natuur- en milieueducatie in Noord Nederland.