Koninklijk Horeca Nederland

Persbericht 14 maart 2002

Koninklijk Horeca Nederland start nieuwe sector Toerisme en recreatie

WOERDEN - 14 maart 2002 - Koninklijk Horeca Nederland is gestart met een nieuwe sector: Toerisme en Recreatie. Sinds enige weken is sectormanager Bas de Jong samen met een aantal enthousiaste ondernemers bezig om handen en voeten te geven aan de inhoud en opzet van de sector. Dat gebeurt vanaf vandaag door een uitbreiding van de internetsite met informatie over deze nieuwe sector.

Met de oprichting van deze zevende sector geeft Koninklijk Horeca Nederland gehoor aan de wens van haar leden om naast de horeca ook belangen op toeristisch en recreatief gebied te behartigen. Sectormanager Bas de Jong: "De sector is er voor alle bedrijven met horecavoorzieningen die zich richten op de toeristische en recreatieve bezigheden van de consument. We willen zowel de dag- als de verblijfsrecreatie aan ons binden. Naast horecabedrijven in de toeristisch-recreatieve gebieden van ons land zullen ook bungalowparken, sauna's, golfbanen, bioscopen, campings, strandpaviljoens, verblijfsrecreatiebedrijven en groepsaccommodaties zich erg thuis voelen binnen onze sector."

Een werkgroep van enthousiaste ondernemers is in samenwerking met Bas de Jong bezig om de sector op te zetten. De werkgroep wil de samenwerking binnen de toeristische bedrijfstak bevorderen. Trends en ontwikkelingen in de markt worden inzichtelijk gemaakt voor de leden van de sector. Toeristisch beleid zal worden vertaald naar praktische handzame informatie voor de ondernemer. Bas de Jong: "Als sector willen we ons positioneren als een volwaardige gesprekspartner op beleidsgebieden als ruimtelijke ordening, overheidsstimulering en belastingen. En we willen onze leden voordelen en kortingen aan gaan bieden op nieuwe en bestaande producten."

Leden van Koninklijk Horeca Nederland kunnen vanaf vandaag op de website speciale informatie vinden over de sector Toerisme en Recreatie. Het gaat om financiële informatie, marktontwikkelingen en informatie over apparatuur en toeleveranciers.

Noot voor de redactie -