STICHTING RNA

Beschermingsregel Rodamco North America NV is beëindigd

Persbericht
De beschermingsmaatregel op basis waarvan Stichting RNA een belang van 24,7% heeft verworven in Rodamco North America N.V., is op initiatief van Stichting RNA beëindigd.
Stichting RNA is op 20 september 2001 opgericht naar aanleiding van de verwerving door Westfield van een controlerend belang in Rodamco North America N.V. Ten tijde van het in stelling brengen van de beschermingsmaatregel bestond de vrees dat de uitoefening van de feitelijke zeggenschap door Westfield nadelig zou zijn voor de overige aandeelhouders van Rodamco North America N.V. Stichting RNA heeft tot doel de behartiging van de belangen van alle aandeelhouders van de vennootschap.
De beschermingsmaatregel heeft het bestuur van Rodamco North America N.V. in staat gesteld zich een nader oordeel te vormen omtrent de plannen van Westfield, alsmede alternatieven te onderzoeken die aantrekkelijker zouden zijn voor de gezamenlijkheid van de aandeelhouders.
Inmiddels zijn de omstandigheden ingrijpend gewijzigd. Rodamco North America N.V. heeft op 14 januari 2002 met Westfield, Simon en Rouse overeenstemming bereikt omtrent de verkoop van alle activa, overname van alle schulden en de daarop volgende ontbinding van de vennootschap. De aandeelhouders van Rodamco North America N.V. zullen zich op 25 maart 2002 kunnen uitspreken over de voorgestelde transactie, waarbij het voorstel slechts kan worden aangenomen met een meerderheid van tweederde van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.
In haar persbericht van 22 februari 2002 heeft Stichting RNA bekend gemaakt dat zij zich van stemming omtrent de voorgestelde transactie zal onthouden. Zij ziet met betrekking tot dit voorstel geen rol voor zich weggelegd, nu alle aandeelhouders krachtens het voorstel gelijk worden behandeld en bovendien alle aandeelhouders de mogelijkheid hebben zich over het voorstel uit te spreken.
Nu bovendien niet langer sprake is van een dreiging van de zijde van Westfield, is de grond voor continuering van de beschermingsmaatregel komen te vervallen. Derhalve heeft Stichting RNA besloten haar put-optie met betrekking tot de door haar in Rodamco North America N.V. gehouden aandelen uit te oefenen. Ook heeft Stichting RNA afstand gedaan van de haar toekomende call-optie op nieuw uit te geven aandelen.

Voor verdere informatie kunt u zich wenden tot: Mr. Drs. H. Langman, Voorzitter van Stichting RNA Telefoon: 0516-577226.

14 mrt 02 17:57