Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Èindhoven e.o. 14-03-2002 2e Persbericht van donderdag 14 maart 2002

Berichten uit de regio

Best: Vier verdachten drugshandel aangehouden
De politie van Best-Oirschot-Son heeft de afgelopen anderhalve maand onderzoek gedaan naar de lokale handel in drugs vanuit een woning in de Willem de Zwijgerstraat. Het onderzoek startte toen de omgeving klaagde over overlast van kopers/ gebruikers. Na een onderzoek werden woensdag in Best de 27-jarige bewoner van de woning aan de Willem de Zwijgerstraat, een 23-jarige man uit Best, een 36-jarige man uit Best en in Tilburg een 22-jarige Tilburger aangehouden. In de vier woningen werd zoeking gedaan. Daarbij werden geen drugs gevonden, maar wel spullen en administratie waaruit drugshandel blijkt. Bij de Tilburger werd een vuurwapen gevonden. De Tilburger zou de drugs aan de Bestenaren hebben geleverd. De vier verdachten worden vrijdag voorgeleid in Den Bosch. Het onderzoek loopt nog.

Heeze: Inbraak in winkel
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een winkel aan de Kapelstraat. De inbrekers zijn binnengekomen door een gat in het platdak te maken. Uit de winkel is een onbekend aantal mobiele telefoons, tvs, videospelers, dvd-spelers, digitale cameras en stereoapparatuur gestolen.

Hapert: Snelheidscontrole
Donderdag is tussen 8.30 en 11.10 uur op de Kapelweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 346 passanten reden er 74 te hard. De snelste reed 126 km/u. 80 is toegestaan.

Budel: Snelheidscontrole
Vandaag tussen 08.55 uur en 12.20 uur is er op snelheid gecontroleerd op de Hoofdstraat. 132 van de 324 voertuigen reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/u.