Vereniging FME-CWM

Hoogvermogen lasers voor het bewerken van metalen



Zoetermeer, 14 maart 2002

In het kader van het kennisoverdrachtproject Hoogvermogen Lasertechnologie werd op 26 februari 2002 een voorlichtingsdag gehouden, getiteld: Maak het met lasers. Tijdens deze dag werd het eerste exemplaar van de VM-publicatie 121 Hoogvermogen lasers voor het bewerken van metalen overhandigd aan de heer drs. D.A. Schoorel (Economische Zaken). De publicatie is bedoeld voor de Nederlandse industrie die metalen bewerkt, voor ontwerpers en constructeurs, voor (technische) directeuren en daadwerkelijke uitvoerders van de laserbewerkingstechniek. De publicatie is praktisch opgezet en geeft op begrijpelijke wijze de kennis weer op het gebied van de laser(bron), bewerkingen, kostenaspecten en vergelijking met conventionele technieken. Tevens zijn literatuurverwijzingen opgenomen.

Kennisoverdracht
Het kennisoverdrachtproject is een bundeling van krachten van de Bond voor Materialenkennis, Federatie Dunne Plaat, Metaalunie, Nederlands Instituut voor Lastechniek, Netherlands Institute for Metals Research, Projectbureau voor onderzoek aan Materialen en Productietechnieken, Syntens, TNO, Universiteit Twente en de Vereniging FME-CWM.

Bestellen
VM-publicaties zijn te bestellen bij de Vereniging FME-CWM, Servicecentrum: servicecentrum@fme.nl). Voor leden van de Vereniging FME-CWM, het NIL, de Bond voor Materialenkennis, alsmede voor het onderwijs kost deze publicatie 26,-- (excl. BTW). Anderen betalen 39,-- (exclusief BTW).

Voor verdere inhoudelijke informatie kan contact worden opgenomen met de Vereniging FME-CWM, ir. P. Boers, 079 - 353 13 41, pbo@fme.nl)