Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-03-2002 Persberichten district Heuvelrug, 10.10 uur

Aanrijding letsel

LEERSUM Donderdagmiddag 14 maart vond op de kruising Lomboklaan met de Burg. Van den Boschlaan een aanrijding plaats waarbij een persoon gewond raakte.

Omstreeks 17.30 uur reed een 69-jarige man uit Doetinchem met zijn auto over de Burgemeester van den Boschlaan in de richting van de kruising met de Lomboklaan. Ter hoogte van de kruising verleende de man geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 43-jarige automobilist uit Leersum.

Een aanrijding was het gevolg. Hierbij raakte de 69-jarige man gewond aan zijn borst en benen. Het slachtoffer werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Ede. De 43-jarige bestuurder bleef ongedeerd.

Rijden onder invloed

WIJK BIJ DUURSTEDE Tijdens een alcoholcontrole in de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 maart werd een man aangehouden die onder invloed achter het stuur zat.

Omstreeks 01.45 uur werd de 34-jarige automobilist uit Wijk bij Duurstede op de Karolingersweg gecontroleerd. Uit de eerste blaastest bleek dat de man te veel alcohol had genuttigd om nog achter het stuur plaats te nemen.

De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat hij 1.25 promille alcohol in zijn lichaam had. De verdachte kreeg een rijverbod van 5 uur. Binnenkort zal de rechter de straf voor de man bepalen.