Persbericht d.d. 13 maart 2002

BABIES PLANTEN GEBOORTEBOS

Millenniumbomen zien het levenlicht

Op zaterdag 16 maart 2002 zullen aan de Mondragonweg in het gemeentebos in Mook, zogenaamde geboortebomen worden geplant. Deze bomen vormen een geboortebosje of millenniumbos. De boomplantactie is een voortvloeisel van de feestelijkheden rondom het millenniumjaar 2000. Met deze actie wil de gemeente aandacht geven aan het belang dat de gemeente Mook en Middelaar, ook in de "nieuwe" eeuw, hecht aan het landschap en de flora en fauna. Juist door het planten van bomen in een bijzonder landschappelijk element "door" en voor de jonge inwoners geboren in het eerste jaar van deze eeuw wil de gemeente dit onderstrepen. Door onvoorziene omstandigheden is de millennium-boomplantactie in 2001 uitgesteld naar het plantseizoen in 2002.

In het jaar 2000 zijn er in de gemeente 104 inwoners geboren, welke door de gemeente zijn uitgenodigd om een geboorteboom te planten. De geboorteboom is een jonge wintereik, welke als een bijzondere inheemseboom goed past in het landschap waar hij een goede plaats heeft en dan ook bijzonder oud kan worden.

In totaal hebben zich ruim 70 planters variërend in leeftijd van 15 tot 26 maanden opgegeven om hun eigen geboorteboom te planten. De meeste planters nemen hun ouders, broertjes en zusjes mee ter ondersteuning.

We planten nabij de kampeerterreinen van scouting Don Bosco. Scouting is dan ook als goede buur betrokken bij deze plantactie en zorgen voor de catering. Ook presenteren ze zich als scoutinggroep. Voor geïnteresseerden is er de mogelijkheid om na de activiteiten kennis te maken met de scoutinggroep Don Bosco. Hiervoor stellen zij hun blokhutten ter bezichtiging open.

Het programma luidt als volgt:

Locatie: Mondragonweg in het gemeentebos

Datum: Zaterdag 16 maart 2002

10:30 Ontvangst door wethouder Jan Boot en planten eerste boom.

10:45 Planten geboortebomen

11:45 Afsluiting met een versnapering voor alle deelnemers en attentie voor de millennium-peuters.

12:15 Mogelijkheid tot kennismaken met scouting Don Bosco en bezichtiging van de blokhutten.