Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
22 februari 2002

Ode aan Herman van Veen in theater Carré op zondag 17 maart 2002

Topartiesten op Radio 2 Gala van het Nederlandse Lied

Skik · de Kast · Marco Borsato · Liesbeth List · Rob de Nijs · Mathilde Santing · Stanley Burleson · Ryan van den Akker · Laïs · Stef Bos

Radio 2 heeft Nederlandse topartiesten vastgelegd voor het Gala van het Nederlandse Lied op zondag 17 maart 2002. Naast de bands Skik en de Kast, treden op: Marco Borsato, Mathilde Santing, Rob de Nijs, Stef Bos en Liesbeth List en musical-sterren Ryan van den Akker en Stanley Burleson. Ook de Belgische folkband Laïs maakt haar opwachting.

Tijdens het gala krijgt Herman van Veen de Radio 2 Zendtijdprijs uitgereikt. Artiesten zingen een lied van Herman van Veen en een nummer uit het eigen repertoire. Ze worden daarbij bijgestaan door het Metropole Orkest onder leiding van Dick Bakker.

Het Gala van het Nederlandse Lied wordt door Radio 2 rechtstreeks uitgezonden vanuit theater Carré in Amsterdam op zondag 17 maart tussen 14.00 uur en 18.00 uur. De presentatie is in handen van Sjors Fröhlich en Stefan Stasse. De KRO-televisie zendt een televisie registratie van het Gala uit op 27 april om 21.50 uur via Nederland 1.

De Radio 2 Zendtijdprijs
De Radio 2 Zendtijdprijs wordt jaarlijks toegekend door Radio 2 en Conamus aan een uitvoerend artiest die van blijvende betekenis is voor de Nederlandse radio. Het is de derde keer dat de Radio 2 Zendtijdprijs wordt uitgereikt. Eerder werden Boudewijn de Groot en Rob de Nijs geëerd voor hun oeuvre.

Herman van Veen
Herman van Veen staat al meer dan 35 jaar op de bühne en heeft inmiddels 120 platen en cd's op zijn naam staan. Behalve de muziek en teksten voor zijn liedjes, schrijft Van Veen film- en dansmuziek, gedichten, verhalen en scenario's. Daarnaast regisseert hij en is hij te zien in films en tv-series. Inmiddels heeft hij vele onderscheidingen gekregen, waaronder een Gouden Harp in 1976 en acht Edisons. Herman van Veen stond aan de wieg van een aantal stichtingen die zich het lot van kinderen en de ontwikkelingen van hun creatieve talenten aantrekt.

NOS COM/BdV/031 Noot voor de redactie (