Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Maart 2002

Jerney Kaagman (Conamus): "Herman van Veen heeft het lef om zich steeds in een nieuw avontuur te storten"

Marco Borsato en De Kast spelen ter ere van Radio 2 Zendtijdprijs voor Herman van Veen

Herman van Veen ontvangt op zondagmiddag 17 maart tijdens het Gala van het Nederlandse Lied in Carré de Radio 2 Zendtijdprijs. Ter ere hiervan betreedt een keur van Nederlandse artiesten en bands het podium van het Amsterdamse theater. Ieder vertolkt, naast eigen werk, een nummer van Herman van Veen, daarbij begeleid door het Metropole Orkest onder leiding van Dick Bakker.

Het Gala van het Nederlandse Lied wordt live uitgezonden op Radio 2. Opgetreden zal worden door Marco Borsato, de Kast, Skik, Mathilde Santing, Rob de Nijs, Stef Bos, Liesbeth List, de musical-sterren Ryan van den Akker en Stanley Burleson en de Belgische folkband Laïs. De presentatie is in handen van Sjors Fröhlich en Stefan Stasse.

Herman van Veen debuteerde in 1967 met het Cabaret Chantant Harlekijn. Een jaar later verscheen zijn debuutalbum: Herman van Veen. Sindsdien heeft hij met veel succes ruim 120 platen en cd's uitgebracht, in binnen- en buitenland. Herman van Veen schreef daarnaast film- en dansmuziek, gedichten, verhalen en scenario's. Bovendien regisseerde hij een aantal film- en televisieproducties. Inmiddels heeft hij vele onderscheidingen gekregen, waaronder een Gouden Harp in 1976 en acht Edisons. Herman van Veen stond aan de wieg van een aantal stichtingen die zich het lot van kinderen en de ontwikkelingen van hun creatieve talenten aantrekt.

Jerney Kaagman, directeur Conamus: "Herman van Veen is als één van de weinige artiesten in zijn genre ook succesvol in het buitenland. Keer op keer vindt hij nieuwe ingangen om mensen over de hele wereld kennis te laten maken met zijn bijzondere liedjes. Dan ben je niet alleen een goed artiest, maar heb je ook het lef om je steeds weer in een nieuw avontuur te storten. Menig popmuzikant kan wat dat betreft nog wat van Herman leren."

Radio 2 en Conamus hebben de Radio 2 Zendtijdprijs twee jaar geleden in het leven geroepen als eerbetoon aan artiesten die van grote en blijvende waarde zijn voor het Nederlandstalige lied. Het is de derde keer dat de prijs wordt uitgereikt. Eerder werden Boudewijn de Groot en Rob de Nijs geëerd voor hun oeuvre.De Radio 2 Zendtijd Prijs bestaat uit een beeld gemaakt door kunstenaar Evert den Hartog,

Live op Radio 2
Het Gala van het Nederlandse Lied wordt rechtstreeks uitgezonden vanuit theater Carré in Amsterdam op zondag 17 maart tussen 14.00 uur en 18.00 uur. De KRO-televisie zendt een televisie registratie van het Gala uit op 27 april om 21.50 uur via Nederland 1. Daarnaast zendt de KRO op zaterdag 13 en 20 april nog twee programma's rond het Gala van het Nederlandse Lied uit. Op 13 april is een compilatie van de twee voorgaande Gala's te zien. Op 20 april volgt een registratie van de voorbereidingen van het Gala van dit jaar. Ook deze programma's worden om 21.50 uur via Nederland 1 uitgezonden.

Noot voor de redactie (