Ingezonden persbericht

Nederlandse Werkgroep Roofdierhouders aktief

Nederlandse Werkgroep Roofdierhouders voor de eerste maal bijeen geweest

LEXMOND, 20020320 -- Binnen de Stichting Wild Cat is , zondag 17 maart 2002, officieel de Nederlandse Werkgroep Roofdierhouders voor de eerste maal bijeen geweest. Deze Nederlandse Werkgroep Roofdierhouders zal bestaan uit deelnemers die het houden van roofdieren op professionele wijze uitoefenen. Globaal is er een uiteenzetting gedaan over de inhoud van die werkgroep en wat er van de deelnemers wordt geeist.

Men kan bv niet zomaar toetreden tot de Nederlandse Werkgroep Roofdierhouders.

Een potentiele deelnemer kan zelf een schriftelijk verzoek indienen bij de Stichting Wild Cat tot toetreding binnen de Nederlandse Werkgroep Roofdierhouders. Toetreden kan eveneens geschieden op voordracht van iemand of een persoon kan door de Stichting zelf verzocht worden toe te treden.

Binnen de Stichting Wild Cat en daarmee de werkgroep, kan iemand ook het verzoek indienen als toehoorder aanwezig te willen zijn.

Er zijn een aantal kaders gesteld waaraan deelnemers moeten voldoen. Bij elk dier dat in uw bezit is wordt geeist een CITES papier als het gaat om beschermde diersoorten. Of , als het gaat om minder strikt beschermde of andere dieren een verklaring van een dierenarts dat deze dieren in gevangenschap bij u gefokt zijn of een overdrachtsverklaring waar de dieren vandaan komen. Ook een goede administratie/registratie is een voorwaarde tot toetreding. Indien u hieraan niet voldoet volgt onvermijdelijk een weigering of royement.

Roofdieren houden binnen de Werkgroep, prima.....maar op verantwoorde wijze en binnen een aantal kaders, door de Stichting Wild Cat te stellen.



Ingezonden persbericht