Ingezonden persbericht

VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK
AFDELING ATLETIEK
PERSBERICHT
Vught, 13 februari 2002

Zondag 17 maart tevens Nederlandse Studentenkampioenschappen Inschrijving Mastermate Holtgrefe Ekiden in Vught gestart

De Atletiek- en Trimvereniging Prins Hendrik is gestart met het inschrijven voor de Mastermate Holtgrefe Ekiden, zondag 17 maart in Vught. Dan vinden vinden vanaf Sportpark De Koepel de estafetteloop over de klassieke marathonafstand van 42195 meter plaats. Een team van zes lopers loopt dan de marathon met het doorgeven van de tasuki, de sjerp, die stamt vanuit deze Japanse looptraditie. Net als in verre Oosten kan de Ekiden in Nederland zich ook buigen over een grote populariteit. Teamgeest en gezelligheid zijn de sleutelwoorden in deze.
De afstanden voor de zijn Mastermate Holtgrefe Ekiden: 4,8 kilometer
10 kilometer
5 kilometer
10 kilometer
5 kilometer
7,4 kilometer
De inschrijving staat open voor ieder team van zes personen. Elk jaar vele teams mee, waaronder groepen vanuit sport- en studenten-vereningingen, families en bedrijven. Studentenatletiekclubs doen mee aan de titelstrijd om het Nederlands studentenkampioenschap verbonden.
Voor KNAU-wedstrijdlopers, KNAU-recreanten, studenten, en bedrijven zijn er aparte klassementen.
Bij de wedstrijdlopers wordt weer sterke afvaardigingen verwacht van de Prins Hendrik dat vorig jaar voor het eerst in eigen huis de zege niet kon binnenhalen. De winnaar van vorig jaar, het Nederlands Militair team zal op 17 maart zelfs nog sterker voor de dag komen.
Meer informatie is in te winnen bij Cor Merks, tel. 0418-631139 Hier zijn ook de inschrijfpakketten op te vragen, evenals op internet: http://www.ph.nl

EINDE BERICHT
NOOT VOOR DE REDACTIE (

Ingezonden persbericht