Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Chardon wint in Dortmund

16/03/2002

Dortmund, 16 maart 2002
Ijsbrand Chardon heeft de wereldbeker vierspannen in Dortmund gewonnen. In de druk bezette Westfalenhallen versloeg hij indoor specialist Michael Freund. Regerend wereldkampioen Tomas Eriksson eindigde op de derde plaats, gevolgd door Ludwig Weinmayr, Daniël Würgler en Rainer Duen.
Chardon reageerde dolenthousiast:' Maandag bleek dat twee van mijn paarden niet in orde waren en ik heb overwogen niet in Dortmund te starten. Jos Verhoeven had mij een aantal weken geleden gevraagd of ik niet eens een keer met zijn span Welsh Cobs een indoor wedstrijd zou willen rijden zodat ze wat sneller zouden worden. Dus ik belde Jos op en zei hem dat ik nu wel tijd had om ze te rijden, in Dortmund welteverstaan! Gelukkig stond de organisatie toe dat ik met andere paarden kwam.' Na gisteren wist Chardon hoe hij de Cobs, door zijn collega-menners gekscherend "racepony's" genoemd, moest aanpakken `Ik heb gewoon veel risico genomen tijdens mijn rit. Normaal kun je het niet winnen van Freund, maar moet je proberen om er zo dicht mogelijk bij te komen.' Chardon bleef foutloos en reed de snelste tijd tot op dat moment (106.85). `Toen Freund er een balletje afreed, wist ik dat mijn kansen op de overwinning groter werden, maar ik had het natuurlijk nooit verwacht.' Freund liet in totaal 20 strafseconden noteren voor afgeworpen balletjes, en passeerde de finish toch 0.40 seconden sneller dan Chardon.
In de tussenstand van de wereldbeker gaan Freund en Weber aan de leiding met 27 punten, Ludwig Weinmayr bezet de derde plaats, gevolgd door Harry de Ruyter. IJsbrand Chardon staat momenteel samen met Christoph Sandmann op de vijfde plaats.Zowel Chardon als Freund hebben nog 1 wedstrijd te gaan; Chardon rijdt volgende week in Indoor Brabant, Freund rijdt in Göteborg.

Alle informatie vindt u op:

www.worldcupdriving.com