Ingezonden persbericht

Universiteit Maastricht
Persbericht
17 maart 2002

Universiteit Maastricht weer de beste in finale pleitwedstrijden Europees Recht

Studenten van de de European Law School (ELS) van de Universiteit Maastricht (UM) hebben twee eerste plaatsen gewonnen in de pleitwedstrijden Europees Recht, de 'European Law Moot Court Competition'. De finales vonden afgelopen vrijdag 15 maart plaats in Luxemburg voor het Hof van Justitie van de Europese Gemeenschappen.

De rechtenstudenten Minke Gort en Pim de Kuijer waren verbaal de meerderen van hun concurrenten uit Londen, Parijs en Stockholm. Philipp Kiiver won de finale als vertegenwoordiger van de Europese Commissie. De prijzen bestaan uit stages bij het Hof van Justitie en bij gerenommeerde advocatenkantoren. Aan de European Law Moot Court Competition nemen 120 studententeams deel afkomstig van 75 universiteiten uit de hele wereld.

Het is sinds 1996 de derde keer dat rechtenstudenten van de Universiteit Maastricht zich voor de rechters van het Hof van Justitie in teamverband de beste pleiters toonden. Ook wonnen de Maastrichtse rechtenstudenten eerder vier keer een individuele pleitfinale. "Deze erelijst heeft niet één andere universiteit", zegt prof.dr. Hildegard Schneider van de European Law School. "Daarbij moet in aanmerking worden genomen dat onze studenten derdejaars zijn, terwijl hun opponenten meestal al een master-opleiding volgen of een opleiding tot advocaat. Het succes bewijst de kwaliteit van de European Law School"

De European Law School (ELS), verbonden aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, combineert de kennis van het Nederlands recht met de kennis van Europees recht (Gemeenschapsrecht) en buitenlands recht (Frans, Duits, Engels). Het programma komt tegemoet aan de vraag uit de praktijk naar een grotere mate van integratie van Europees recht en rechtsvergelijking in de juridische opleiding en naar een kwalitatief hoogstaande opleiding. Aan de studenten worden bijzondere eisen gesteld, zoals uitstekende studieresultaten en een meer dan gemiddelde talenkennis. De helft van de opleiding wordt in de Engelse taal gegeven.

Noot voor de pers
De afdeling Communicatie van de Universiteit Maastricht is bereikbaar via tel. 043-388 2044. Buiten kantooruren 06 21276512. De persberichten van de UM staan ook op internet www.pers.unimaas.nl