TMF VJ Tooske en Bastiaan Ragas in musical 3 Musketiers

VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES

17-03-2002 10:07

Amsterdam, 17 maart 2002

Tooske Breugem, bekend als VJ bij de televisiezender TMF en Bastiaan Ragas, hoofdrolspeler in de hitmusical Aida, gaan de rollen vertolken van Constance en d'Artagnan in de musical 3 Musketiers van Joop van den Ende Theaterproducties. De succesvolle TMF - presentatrice maakt hiermee haar musicaldebuut. 3 Musketiers is een nieuwe, oorspronkelijk Nederlandse productie en gaat maart 2003 in premiere in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, en zal uitsluitend in dat theater meer dan een half jaar te zien zijn. Het is de eerste keer dat een productie van Joop van den Ende Theaterproducties dit bijzondere theater in Rotterdam zo lang zal bespelen.

Naast jonge talenten zullen ook gevestigde musicalsterren als Pia Douwes, Stanley Burleson en Henk Poort te zien zijn in de musicalproductie van het historische verhaal van Alexandre Dumas. Stanley Burleson zal de rol spelen van de geslepen kardinaal Richelieu. Pia Douwes neemt de rol van zijn handlanger Milady de Winter op zich en Henk Poort speelt een van de drie Musketiers. Eddy Habbema is aangetrokken voor de regie. Hij regisseerde eerder onder meer Cyrano, De Musical, My Fair Lady, De Jantjes, Elisabeth in Nederland en Duitsland en Titanic.

De musical wordt in eigentijdse vorm gebracht. Ferdi en Rob Bolland, producers van populaire hits als onder andere 'Rock me Amadeus' en 'In the army now', schrijven de muziek en songs. 3 Musketiers vertelt het verhaal van de jonge edelman d'Artagnan die het ouderlijk huis verlaat om zich net als zijn vader aan te sluiten bij de Musketiers, die koning Lodewijk XIII beschermen. Samen met de drie Musketiers, Porthos, Aramis en Athos, 'een voor allen, allen voor een', verdedigt hij de eer van de koning. D'Artagnan moet zien te verhinderen dat Richelieu, de geslepen corrupte kardinaal, koning Lodewijk XIII kan afzetten. In femme fatale, Milady de Winter, ontmoet d'Artagnan een vervaarlijke en vileine tegenstandster. Hij wordt heimelijk verliefd op de beeldschone Constance, de hofdame van koningin Anna.

Voor Tooske Breugem is 3 Musketiers haar eerste grote musicalproductie. Ze is momenteel als VJ werkzaam bij de populaire jongerenzender TMF. Tijdens haar opleiding Engelse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Utrecht zong zij in een close harmony koor en in de band Bogy Bogy, opgericht door Bolland en Bolland. Na haar opleiding ging zij aan de slag als presentatrice voor de muziekzender TMF. Tooske Breugem heeft geen musicalervaring, maar het artistieke team was enorm onder de indruk van haar talent. Joop van den Ende: 'Ze acteert zo natuurlijk en haar stem is krachtig, helder. We hebben haar gekozen uit 200 auditanten. Ik weet zeker dat ze de hoge verwachting die we van haar hebben, waar gaat maken.'

Bastiaan Ragas speelt momenteel de hoofdrol van kapitein Radames in de musical Aida. Hij maakte hiermee zijn indrukwekkende musicaldebuut. In de jaren negentig was hij de leadzanger van de jongensband Caught In The Act. Deze megapopulaire groep verkocht in acht jaar tijd wereldwijd vijftien miljoen platen en had vele hits in Duitsland, Australie en Azie. Bastiaan Ragas richtte zich na dit succes op zijn solocarriere. Hij schreef en produceerde zelf zijn eigen album waarvoor hij samenwerkte met de talenten achter wereldberoemde popsterren als George Michael en Prince. Momenteel speelt hij naast zijn rol in Aida, de arts Bart van de Wetering in de televisieserie Traumateam 24/7.

Noot voor de redactie,