Korps: Groningen, plaats: Diverse 17-03-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 17 maart 2002

Dagelijske berichten

Hoogezand: bromfietser gewond
Een 35-jarige bromfietser uit Hoogezand is zaterdagnacht gewond geraakt bij een éénzijdig verkeersongeval op de Troelstralaan in zijn woonplaats. Door onbekende oorzaak zag de man een vluchtheuvel over het hoofd en reed daar tegenaan. Hij kwam te vallen en liep hoofdletsel op. De man is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. In verband daarmee is een bloedproef genomen.

Winschoten: mannen aangevallen
Een de 18-jarige man uit Nieuw Amsterdam en zijn vriend uit Winschoten (leeftijd niet bekend) werden zaterdagavond aangevallen in de Albert Verwijstraat in Winschoten. De mannen, die uit wilden gaan, werden door een groep van waarschijnlijk vijf mannen aangesproken. De vijf begonnen te schelden en twee van hen dreigden met stokken. De beide slachtoffers zetten het op een lopen. De Winschoter gelukte het niet te ontkomen en hij werd een aantal keren tegen het hoofd geslagen. Tijdens het vluchten verloor de Nieuw Amsterdammer zijn mobiele telefoon. De politie werd gewaarschuwd en agenten konden korte tijd later drie verdachten aanhouden. Deze drie, mannen in de leeftijd van 18 en 19 jaar uit Haren en Bellingwolde zijn meegenomen naar het bureau en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging.

Kolham: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie zaterdagnacht aan de Rengerslaan in Kolham een 20-jarige automobilist uit Muntendam aangehouden. De man viel op door zijn rijgedrag. Hij reed erg langzaam en zijn mistachterlicht brandde onnodig. De ademanalyse leverde een alcoholpromillage van 1.17 op. Na verhoor is de verdachte met een dagvaarding en een rijverbod van 5 uur heengezonden.

Vlagtwedde: diefstal verkeersborden
Drie mannen, alle drie in de leeftijd van 20 jaar, uit Nerderhorst den Berg en Hilversum zijn zaterdagnacht door de politie aangehouden aan de Spetserbrugweg in Vlagtwedde. Surveillerende politiemensen reden de mannen, die samen in een auto zaten achterop. Toen de bestuurder de politieauto in de gaten kreeg doofde hij zijn lichten en reed een parkeerplaats op. Bij de politiecontrole die daarop volgde troffen de agenten in de kofferbak van de auto twee verkeersborden aan. Daarop zijn de inzittenden van de auto meegenomen en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Ze verklaarden de borden als souvenir mee te willen nemen. Het is nog niet bekend waar de borden zijn gestolen.

Winschoten: automobilist aangehouden
In de Kleine Marktstraat in Winschoten heeft de politie zaterdagnacht een 33-jarige inwoner van Musselkanaal aangehouden. De man reed in een auto en bij een politiecontrole bleek hij te veel te hebben gedronken (1.37 promille). Op het politiebureau bleek dat de man ook een ontzegging van de rijbevoegdheid heeft wegens eerder rijden onder invloed. Ook de bleek zijn auto niet verzekerd en niet APK-gekeurd te zijn. Tegen de man is voor deze feiten proces-verbaal opgemaakt. Hij is na verhoor heengezonden.

Groningen: baldadigheid
Naar aanleiding van beelden van de beveilgingscameras in de binnenstad van Groningen heeft de politie zaterdagnacht in de Gelkingestraat een 21-jarige man uit Groningen aangehouden. Op de beelden was te zien dat de man gestalde fietsen oppakte en weggooide. Er werd in ieder geval één vernielde fiets aangetroffen. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau en na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor baldadigheid.

Groningen: vrouw mishandeld
Een 28-jarige vrouw uit Groningen is zaterdagnacht aan het Boterdiep in de Stad mishandeld door een nog onbekende man. De vrouw die lopend onder weg was naar huis werd door een haar onbekende man aangesproken. Die maakte seksueel getinte opmerkingen tegen haar. Toen de vrouw liet merken dat ze daar niet van gediend was sloeg de man haar een aantal keren tegen het hoofd. Daarna ging hij er vandoor. De vrouw deed aangifte bij de politie. Er wordt een onderzoek ingesteld.

Groningen: inbreker aangehouden
De politie heeft zaterdagnacht op de Griffeweg in Groningen een 22-jarige man uit Groningen aangehouden. De man wordt verdacht van inbraak in twee bergingen bij woning aan het Winschoterdiep. Een voorbijganger hoorde daar glasgerinkel en zag een man door een ingeslagen ruit een berging binnengaan. Hij belde de politie en toen hij terug kwam bij de berging was de dader verdwenen. Die gooide inmiddels van een andere berging een ruit in. Hij had een fiets, waarschijnlijk afkomstig uit één van de bergingen klaar staan om mee te nemen. Toen de verdachte in de gaten kreeg dat hij was betrapt ging hij er vandoor. Op basis van het opgegeven signalement kon hij korte tijd later op de Griffeweg worden opgepakt. De man is ingesloten.

Groningen: taxichauffeuse bedreigd
In de Hyacintstraat in Groningen is zaterdagnacht een 45-jarige taxichauffeuse bedreigd. De vrouw bracht een passagier naar de Hyacintstraat. De man wilde met betalen met zogenaamd groot geld. Toen de vrouw hem vroeg of hij niet kleiner had stapte de man uit en wilde weglopen. De chauffeuse ging achter de man aan en pakte hem bij een arm om alsnog haar geld te krijgen. Hierop trok de passagier een mes en bedreigde de vrouw. Hij eiste geld van haar maar zij weigerde geld af te staan. Daarop doorzocht de man de taxi en ging er met een pakje shag vandoor. Een zoekactie in de buurt, waarbij een politiehond werd ingezet, leverde niets op. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: vrouw mishandeld
Een 28-jarige vrouw uit Groningen is zaterdagnacht mishandeld aan de Wilkemaheerd in de Stad. De vrouw werd in de buurt van haar woning opgewacht door een kennis. Er ontstond om nog onbekende reden een ruzie waarbij het slachtoffer, vermoedelijk met een stuk glas, werd geslagen. Ze liep een hoofdwond op en letsel aan een hand. De vrouw moest in een ziekenhuis worden behandeld. De politie doet onderzoek naar haar belager. Zijn vermoedelijke identiteit is bekend.

Groningen: dronken vrouw aangehouden
Op de Sontweg in Groningen heeft de politie zaterdagavond een 30-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. De vrouw liep, zwaar onder invloed van alcohol, op de Sontweg in de richting van de Bornholmstraat. Op een gegeven moment stapte ze zomaar in de auto van een passerende automobilist die door de verkeerssituatie langzaam moest rijden dan wel stoppen. De inzittenden van de wagen waren daarvan niet gediend en zetten de vrouw weer buiten de auto. Ze waarschuwden de politie. Die nam de vrouw mee. Ze is ingesloten ter ontnuchtering.

Groningen: gewonden bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de James Baldwinstraat in Groningen zijn zaterdagavond een 36-jarige man een 34-jarige vrouw, beiden uit Groningen gewond geraakt. De auto van het echtpaar, bestuurd door de man, kreeg op de kruising met De Held geen voorrang van een andere auto, bestuurd door een 30-jarige man uit Groningen. Beide echtelieden liepen nekletsel op en zijn naar een ziekenhuis gebracht. De andere automobilist liep beenletsel op. Hij moest door een arts worden behandeld. Beide autos zijn weggesleept.

Groningen: bromfietser gewond
In de Watermanstraat in Groningen raakte zaterdagmiddag een 17-jarige bromfietser gewond bij een ongeval. De man reed met zijn brommer over het trottoir. Toen hij daar een geparkeerde auto tegen kwam reed hij vanaf het trottoir de rijbaan op. Kennelijk zag hij daarbij een nadere auto, bestuurd door een 22-jarige man uit IJmuiden over het hoofd. De bromfietser botste tegen de auto aan en kwam te val. Hij is met letsel aan rug, nek en een been naar een ziekenhuis vervoerd.

Groningen: man aangehouden
Op het terrein van het Academisch Ziekenhuis aan het Hanzeplein in Groningen heeft de politie zaterdagmiddag een 30-jarige man uit Groningen aangehouden. De man, die eerder overlast heeft veroorzaakt op het AZ-terrein mag daar een jaar lang (tot februari 2003) niet komen, anders dan voor medische behandeling. Hij werd door beveiligingspersoneel gesignaleerd en overgedragen aan de politie. Die nam de man mee. Hij is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Groningen: bromfietsster valt
Aan de Concourslaan in Groningen kwam zaterdagmiddag een 32-jarige vrouw uit Roden met haar brommer te vallen. De vrouw reed over een voetbal heen die vanaf een veldje, waar een groepje aan het voetballen was, de rijbaan op rolde. De vrouw liep beenletsel op en is naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: letsel bij ongeval
Een 40-jarige automobilist is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Odenseweg in Groningen. De man verleende op de kruising met de Koldinweg geen voorrang aan een voor hem van rechts komende auto, bestuurd door een 55-jarige man uit Kropswolde. Het slachtoffer liep borstletsel op en is naar een ziekenhuis gebracht. Beide autos zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Groningen: wildplassers bekeurd
De politie heeft zaterdagnacht in de binnenstad van Groningen proces-verbaal opgemaakt tegen 9 wildplassers. Ze stonden op diverse plaatsen in de binnenstad in het openbaar te urineren. Drie verdachten werden aangehouden. Een 23-jarige Groningen werd meegenomen omdat hij aanvankelijk geen persoonsgegevens wilde opgeven en een 23-jarige man uit Veendam moest mee naar het bureau omdat hij een valse naam opgaf. Een derde verdachte, een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd aangehouden omdat hij zich naast het wildplassen baldadig gedroeg. Alle drie de aangehouden wildplassers zijn na verhoor heengezonden.

Groningen: meisje aangehouden
Een 17-jarige meisje uit Groningen viel zaterdagnacht in de Poelestraat in Groningen zonder aanwijsbare aanleiding een voorbijgangster aan. Surveillerende politiemensen zagen dat en spraken haar aan. Ook tegen de politie gedroeg het meisje zich bijzonder agressie. Ze werd aangehouden voor vechten op straat en meegenomen naar het bureau. Ze is na verhoor heengezonden. Het is niet duidelijk geworden waarom de vrouw de voorbijgangster te lijf wilde.

Groningen: belediging
Twee mannen zijn zaterdagnacht in de Groninger binnenstad aangehouden wegens belediging van politiemensen. Een 23-jarige man uit Roden werd in de Oosterstraat opgepakt nadat hij het bekende middelvingergebaar maakte tegen surveillerende agenten. Op het Gedempte Zuiderdiep hield de politie een 25-jarige man, ook uit Roden, aan omdat hij politiemensen uitschold die zijn vriend een bekeuring gaven voor wildplassen. Beide mannen zijn na verhoor met een proces-verbaal voor belediging heengezonden.

Heiligerlee: automobilist gewond
Bij een verkeersongeval op de A7 tussen Scheemda en Heiligerlee is zondagmorgen een 24-jarige automobilist uit Winschoten gewond geraakt. De man is vermoedelijk door slaap overmand en in een bocht rechtdoor gereden. Hij botste tegen de vangrail waarna zijn auto een aantal keren over de kop sloeg. De automobilist liep nekletsel op en is in verband met het lestel met behulp van de brandweer uit zijn auto gehaald en naar een ziekenhuis gebracht. Zijn auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd. De A7 is enige tijd afgesloten geweest maar kon nadat het slachtoffer uit de auto was gehaald weer worden vrijgegeven.

Meer berichten volgen aan het begin van de middag

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 ( 0.13 euro p/m ).