Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-03-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 11.00 uur

Aangehouden voor vernieling

UTRECHT Een 16-jarige jongen uit Utrecht en een 20-jarige man uit Culemborg zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op verdenking van vernieling.

Getuigen hadden gezien dat de twee een ruit van een horecagelegenheid aan de Potterstraat hadden vernield. De twee bleken onder invloed van alcohol te zijn en werden ter ontnuchtering ingesloten. Daarna zullen de twee worden gehoord over de vernieling.

Mannen aangehouden
UTRECHT Een 21-jarige man uit Utrecht en een 22-jarige man uit Hagestein zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging.

Uit beelden van het cameratoezicht was te zien dat de twee betrokken waren bij een vechtpartij op de Bakkerbrug waarbij een 21-jarige inwoner uit Tull en t Waal werd geslagen en geschopt en hierdoor letsel opliep aan zijn gezicht. De twee werden voor nader onderzoek ingesloten.

Jongen aangehouden

UTRECHT Een 17-jarige Utrechter is kort na middernacht aangehouden op de Bernadottelaan. Surveillerende politiemensen wilden een personenauto controleren op de Amerikalaan, maar de bestuurder gaf volgas en ging er vandoor.

De achtervolging eindigde op het gras aan de Bernadottelaan. De vier inzittenden stoven direct alle kanten op, maar een surveillancehond kon een van de wegvluchtende personen aan de arm vastpakken. De andere drie personen gingen op in de menigte die zich inmiddels had gevormd en waarvan uit nog een fles in de richting van de politie werd gegooid. Deze trof echter alleen de auto waarin de vier hadden gezeten.

De 17-jarige moest behandeld in het ziekenhuis aan de verwonding aan zijn arm, waarna hij werd ingesloten. De auto werd weggetakeld. Deze bleek mogelijk gestolen en niet verzekerd te zijn. De politie stelt een nader onderzoek in.

Automobilist onder invloed
UTRECHT Een 39-jarige automobilist uit Utrecht is zaterdagavond omstreeks 22.35 uur betrapt op het Zandpad op het rijden onder invloed van alcohol. De man bleek 1,4 promille alcohol in zijn lichaam te hebben. Het rijbewijs werd ingevorderd.

Politiemensen surveilleerden op het Zandpad en konden ternauwernood een aanrijding met de Utrechter voorkomen. Die was recht op de politieauto af komen rijden, kennelijk onder invloed van alcohol. Dat bleek uit het ingestelde onderzoek inderdaad zo te zijn.

Mannen aangehouden voor diefstal

UTRECHT Twee mannen van 27 en 40 jaar beiden uit Utrecht zijn zaterdagmiddag omstreeks 14.00 uur aangehouden op verdenking van diefstal van een boormachine uit een winkel aan de Vondellaan.

Na de diefstal waren de mannen weggerend via het spoor richting het Centraal Station. De politie stelde een onderzoek in en kon de twee mannen op het rangeerterrein tussen de treinen vandaan plukken. Met een dagvaarding in hun bezit werden zij weer in vrijheid gesteld.

Aangehouden voor mishandeling scheidsrechter
UTRECHT Een 39-jarige man uit Houten heeft zaterdagmiddag diverse kneuzingen aan gezicht, armen en benen opgelopen. Hij moest zich onder doktersbehandeling stellen.

De man trad als scheidsrechter op bij een voetbalwedstrijd tussen B-junioren aan de Koningsweg. Vlak voor het einde van de wedstrijd werd hij plotseling door een speler neergeslagen, kennelijk omdat hij geen strafschop had toegekend aan hem. Door de klap raakte de Houtenaar buiten bewustzijn en viel neer. Volgens getuigen werd de man door nog eens twee personen geschopt. Naar aanleiding van de mishandeling werden drie personen aangehouden. Het gaat om een 41-jarige man en zijn twee zonen van 15 en 16 jaar, allen uit Utrecht.

De politie stelt een nader onderzoek in.

Aangehouden voor inbraak in auto

UTRECHT Een 16-jarige jongen uit Utrecht is zaterdagavond omstreeks 20.30 uur aangehouden op verdenking van een inbraak in een auto op de Soetendaallaan.

De politie stelde na de melding een onderzoek in en zag op de Irenelaan twee personen hard wegrennen in de richting van de Zwanenlaan. De omgeving werd afgezet en een onderzoek ingesteld. Kort daarna werd in de bosjes de 16-jarige aangetroffen. De andere verdachte werd echter niet meer gevonden. Ook de later ingezette surveillancehond wist de verdachte niet op te sporen.

Aangehouden voor bekrassen van ruiten
UTRECHT Vier jongens van 15 en 16 jaar uit Utrecht, Rotterdam en Nieuwegein(2) zijn zaterdagavond omstreeks 21.30 uur aangehouden op verdenking van vernieling. Zij zouden met een voorwerp 6 woonkamerruiten van woningen met een voorwerp hebben bekrast.

Na onderzoek konden de vier op de Langerakbaan worden aangehouden. De 15-jarige Rotterdammer bleek de hoofdverdachte en werd voor nader onderzoek ingesloten. De drie andere verdachten werden weer in vrijheid gesteld. Hun zaak zal via bureau HALT worden afgedaan.